Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinin ardından hasar teşpit çalışmaları yapılmış ve ağır bilanço ortaya çıkartılmıştı. Bölgede incelemer yapan İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın, çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgiler vererek yapılacak çalışmaları anlattı. Selin ardından
Beyköy'deki zararın yaklaşık 8 milyon 300 bin TL, Kaynaşlı'da ise bu rakamın 3 milyon 800 bin TL olarak tespit edildiğini belirten Aydın yaklaşık 12 milyon TL çivarında bir hasar tespitimiz oldu.
Bu konuda bakanlığa sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Bayındırlık da bir rapor hazırlayacak ve bakana sunacağız,hedefimiz oluşan hasarının tamamının devlet eliyle karşılanması dedi.

Beyköy'de ve Samandere yolunda ciddi hasarların olduğunu ve geçici de olsa buraların yollarında bakım çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Aydın, DSİ'nin içme suyu ile ilgili yaptığı çalışmaları beklediklerini, bu çalışmaların ardından işlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti. Ödenek olmadan da bir yere kıpırdayamadıklarını belirten Aydın Kaynaşlı bölgesinin ödenek gelmeden düzelmeyeceğini de sözlerine ekledi

Aydın, Samandere Şelalesi'nin olduğu bölgenin tahribatının da giderileceğini belirterek orada bulunan köprünün tekrar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Konunun Ankara'da takipçisi olacaklarını belirten Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ise Çok şükür, büyük bir afet yaşamadık. En azından can kaybımız olmadı. Oluşan hasar özellikle Samandere bölgesinde çok ciddi hasarın oluşmasına neden oldu. Oluşan hasarı onarmak için elimizden geleni yapacağız dedi.