Düzce Valisi Ali Fidan, Konuralp kazı alanında yaptığı incelemelerin ardından 17 yıl önce yaşanan büyük yıkımın yıldönümü dolayısıyla haber ekibimize, özel bir açıklamada bulundu.
“17 Ağustos Depremi'nin yıldönümünde tekrar tüm deprem şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”  diyen Vali Ali Fidan, “Artık 17. yılındayız. Bu yıldönümler, hem hayatını kaybedenleri anma hem de bir muhasebe anlamında önemli... “ dedi.

“DEPREMLERİN HER ZAMAN OLACAĞINI HİÇ UNUTMAMAMIZ LAZIM”
Depreme hazırlıklı olunması için gerekli önlemlerin hem kurumlar hem de vatandaşlar tarafından alınması gerektiğini vurgulayan Vali Fidan, şöyle konuştu: “Biz bu depremden önce ne tür hatalar yaptık, neleri eksik yaptık da deprem yani bir doğa olayı afete dönüştü?” Bunun muhasebesini yapma anlamında yıldönümler önem teşkil ediyor. Depremden sonra bir çok alanda yeni düzenlemeler oldu. Hem hukuki anlamda hem yapı denetimi anlamında hem de planlama anlamında önemli değişiklikler oldu. Tabii bundan sonra da bu bölgenin, ilimizin deprem bölgesinde olduğunu ve depremlerin her zaman olacağını hiç unutmamamız lazım. Kamu, yerel yönetimler ve vatandaşlarımızın buna göre hazırlıklı olması lazım. Depremin yıldönümünde tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. İnşallah ilimiz, ülkemiz bir daha bu tür afetlerle, bu tür olaylarla karşılaşmaz. Ama şunu da biliyoruz; depremler olacak. Depremlerin afete dönüşmemesi için hazırlıklı olmamız lazım. Binalarımızı, yapılarımızı ve planlamalarımızı buna göre yapmak durumundayız.”

Haber; C.ÜSTÜNER