Köylüler ile Düzce Belediyesi’ni karşı karşıya getiren çöp krizinde ne köylü geri adım atıyor ne de çöp kamyonları tesise girmek için Hecinler’e gelmekten vazgeçiyor. Hal böyle olunca herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için jandarma ekipleri de her gün soluğu bölgede alıyor.



Herkes birbirini suçluyor
Günlerdir eylemde olan köylüler, mahkemeyi kazandıklarını ve tesisi istemediklerini ısrarla söylemelerine karşılık belediyelerin yasaları çiğnediğini savunarak, çöp dökme ısrarına tepki gösteriyor. Düzce’nin tüm belediyelerini temsil eden Düzce İli Katık Atık Birliği ise İSKİ yönetmeliğinde yapılan düzenleme doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan 2. ÇED raporu ile çöp dökmenin önüdeki engelin kalktığını belirterek, köylülerin çöp kamyonlarını içeriye sokmayarak suç işlediğini savunuyor.

Vali’nin uzlaşı hamlesi de sonuç getirmedi
Her iki taraf arasında uzlaşı sağlanması adına Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği toplantıdan da sonuç çıkmazken, Hecinler’de köylülerin direnişi sona erecek gibi gözükmüyor.




Yine tansiyon yükseldi
2015 yılının son aylarında faaliyeti mahkeme kararıyla durdurulan ve geçtiğimiz haftalarda 2. ÇED olumlu raporu bakanlık tarafından verildikten sonra hizmete açılması uygun görülen Hecinler’deki çöp depolama tesisinde köy halkının gergin bekleyişi sürüyor. Günlerdir olduğu gibi bugün de kamyonların tesise çöp dökmeye gelmesi köylüyü ayaklandırdı. Üç köyün vatandaşlarının yer aldığı yaklaşık 100 kişiden oluşan kalabalık yolda bekleyişe geçti.

Jandarmadan “Zorluk çıkartmayın” anonsu
Tesise çöp dökmek isteyen belediyenin çöp kamyonlarına izin vermeyen köy halkının eylemini sürdürmekte ısrar etmesi üzerine jandarma olay yerinde güvenliği sağlamak için beklemeye geçti.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy halkına yasal prosedürü okuyarak tesise çöp dökecek kamyonlara herhangi bir zorluk çıkarılmaması konusunda anons yaptı. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de bölgeye gelerek aracını çöp kamyonlarının geçişini engelleyecek şekilde yola park etti.



Çöp kamyonları ise sağlanacak uzlaşının ardından tesise çöp dökmek için bekliyor.