Nisan ayında yapılacak olan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri için AK Parti içinde ciddi bir çalışma ve "kulis faaliyetleri" devam ediyor. Parti dışına yansıtılmaktan kaçınılsa da iki isim Ak Parti Grup Başkanı Cahit Aydın ile Grup Sözcüsü Dursun Çakır'ın isimleri konuşulmaya başlandı.

Nasıl bir strateji izlenecek?

Metin Kaşıkoğlu'nun il başkanı olduğu dönemde görevlendirilen her iki ismin parti içinde ağırlıklarının olduğu biliniyor. Adaylar arasında İGM Başkanı Şinasi Akbulut'un da adı geçerken yeniden aday olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Akbulut'un isminin tekrar gündeme gelmesinin altında yeni dönemde aday olmasını isteyenler olduğu konuşuluyor.

Başkan Şinasi Akbulut ile birlikte şimdilik dillendirilen üç ismin dışında başka isimlerin de başkanlığa talip olmasının beklendiği kulislerde dolaşırken AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve yönetim kurulu üyelerinin bu konuda nasıl bir strateji izleyeceği konusunda partiden bu zamana kadar bilgi sızdırılmaması çalışmaların gizlilikte yürütüldüğünü gösteriyor.

Kıyasıya rekabet...

Çoğunluğu AK Partili olan İGM üyeleri arasından seçilecek başkanının belirlenmesinde AK Parti İl Teşkilatı'nın etkisinin büyük olduğu bilinirken, partiye yakın kaynaklar Cahit Aydın ile Dursun Çakır'ın partide etkili isimler olduğu ancak başka isimlerin de gündeme gelmesinin "sürpriz  karşılanmaması gerektiği" ifade ediliyor.

AK Parti'de kıyasıya bir rekabete sahne olması beklenen başkanlık seçimi için son kararı AK Parti İl Teşkilatı ile vekillerin ortak bir isimde uzlaşı sağlayarak vereceği tahminleri yapılırken, her ortamda 'uyum içinde çalışıyoruz' söylemini böylelikle haklı çıkarmak isteyecekleri konuşuluyor.

Grup kararı da önemli...

İGM Başkanı olarak görülmesi istenen ismin belirlenmesinde grup kararı da ciddi bir faktör oluşturuyor. İl yönetimi ve 3 milletvekilinin uzlaşı sağladığı isim üzerinde AK Partili İGM üyelerinin de olur vermesi birlikte çalışma gerçekleştirecek olmaları nedeniyle önemli görülüyor. 

Şimdilik "parti-içi" çalışmaların dışa yansıtılmamasına çalışıldığı gözlenirken üç Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir'in İGM Başkanı seçiminde görüş ve kanaatlerinin büyük etkisi olacağı sanılıyor.           

İkisi de eski partili... 

Akçakoca İGM Üyesi Dursun Çakır, uzun zamandan bu yana AK Parti'de görev yapıyor. Akçakoca İlçe Teşkilatı kurucuları arasında yer aldı. Uzun müddet ilçe başkanlığı yaptı. Şu anda İGM Üyesi olan Çakır, Osman Çakır'ın milletvekili seçildiği dönemde temayül yoklamasında en fazla oyu alan milletvekili aday adayları arasında yer aldı. Çakır, iki il Başkanı Kaşıkoğlu ve Arslan döneminde de yönetim kurulu üyesi olarak da görev aldı.

AK Parti İGM Üyesi Cahit Aydın da eski bir AK Partili. Metin Kaşıkoğlu'nun İl Başkanı olduğu dönemde İGM Üyesi seçilen Aydın, grup başkanı olarak İGM'de yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına karşı grup üyeleriyle birlikte CHP Genel Başkanı ve CHP İl Başkanı Tozan'a gösterdiği tepki ile dikkatleri üzerine çekti..

Son karar onlarda...

AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın ile Grup Sözcüsü Dursun Çakır'ın başkanlığa talip olduğu, mevcut Başkan Şinasi Akbulut'un ise bazı isimlerce istendiğinin konuşulduğu İGM Başkanlığı için parti içinde başlayan yarışın AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Yönetim Kurulu ve milletvekilllerinin alacağı ortak kararla netlik kazanması bekleniyor.

Haber:E.TAYHAN