Şehir merkezinde olmasına rağmen bir türlü canlanamayan sokaklarda Belediye tarafından yapılacağı öğrenilen duba çalışmalarıyla araç parklarının önüne geçilmeye çalışılacak.
Şerefeyi mahallesinde Özel İdare’nin bulunduğu Şehit Ruhsar Caddesi ile Gaziantep Caddesi arasında kalan onlarca sokağı bulunduğu alanda yeni düzenleme çalışması yapılacağı öğrenildi. Yıllarca Antep caddesinin yüzüne bakılmaz halde olduğunu ancak yapılan düzenlemeyle en gözde caddelerden birisi haline geldiğini belirten esnaflar bizim sokaklarımız Antep caddesinin eski halinde işyerlerimizin önlerine araçların park etmesi ve adeta otopark görüntüsünde olması nedeniyle vatandaşların giremediği girenlerin araçlarını park edecek yer bulamadıkları için durmadıklarını söylediler. Esnaflar, hiç iş yapamıyoruz. Yeni işyeri açanlarda kısa sürede kapatıp gidiyorlar bu sokaklarda Antep Caddesi, Spor sokak kadar olmasa da belli bir düzenleme yapılırsa canlanır ve işyerleri de dolar dediler.
Esnafların bu konudaki talepleri üzerine Belediye’nin önümüzdeki günlerde öncelikle duba çalışması yaparak parklanmanın önüne geçeceği, daha sonra ise diğer düzenleme çalışmalarını yapacağı öğrenildi.

Haber; H. KAYA