Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük 2009 yılı iyisiyle kötüsüyle sona ermiştir. Bundan sonra 2010’daki hedeflerimize bakacağız. 2009’un son günlerinde süresi biten 5084 sayılı Teşvik Kanunu’nun 3 yıl daha uzatılmış olması bize moral vermiştir. Hiç olmazsa Düzce’deki yerleşik firmalarımız 3 yıl daha önünü net görebilecektir. Teşviğin uzatılmasından dolayı sanayicilerimizin, esnafımızın, iş alemimizin mutlu olduğunu düşünüyorum. 2010’a daha ümitli giriyoruz.” dedi.
Düzce’deki ekonomik değişimin hiçbir zaman kötüye gitmediğine de değinen Büyük, “ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan şirketlerden bu tespit edilebilir. OSB’de ve civar ilçelerimizde fabrika inşaatları devam ediyor. İstihdam noktasında teşvik kanunu sayesinde Türkiye’nin ilkleri arasındayız. 28 bin kişinin teşvikten istifade etmesi bunun göstergesi. Genel manada kötü dememiz mümkün değildir. İyi olacağımızı düşünüyorum.” dedi.
TSO'nun 2010 yılı projelerinden de bahseden Büyük, en önemli projenin daha önce satın alınan arsa üzerine yeni hizmet binasını yapmak olduğunu kaydetti. “ Bunun haricinde yurt içinde ve dışında gezilerimiz olacak. Yine eğitim faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Bankalar ve diğer kurumlarımızla olan ortak çalışmalarımız devam edecek. Hemen hemen her hafta bir etkinliğimiz olacak. Bu noktada üyelerimizden sadece katılım bekliyoruz. Bizde gördükleri eksiklikleri bize bildirsinler.” diyen Büyük, amaçlarının Düzce ekonomisini, Düzce ticaretini daha iyi hale getirmek olduğunu belirtti.