Alınan tüm önlemlere rağmen gerek sürücülerin, gerekse yayaların hem ilimizde hem de ülkemizde bilinçsizce yaptıkları hareketler, trafikte sorun olmaya devam ediyor. Bu nedenle 7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak "Trafik Haftası" Kapsamında Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil, Denetleme Şube Müdürü İsmail Caran, ÖNCÜ TV aracılığıyla sürücüleri ve yayaları biraz daha dikkatli olmaya davet etti.

 

HEDEF YÜZDE 50 AZALTMAK

 

Trafik haftası ve etkinlikler hakkında bilgi veren Caran, hedeflerini paylaştı. Caran, " 7-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Karayolu Trafik güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası trafik güvenliğinden sorumlu ilgili kurumların katkı ve katılımlarıyla kutlanacak.  Biz de 9 Mayıs Pazartesi günü Anıtpark'ta etkinliklerimizde kutlamalarımızı yapacağız. Ülkemiz karayollarında meydana gelen kazaları önlemek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları azaltmak  hazırlanan ve başbakanlık genelgesiyle yürürlüye giren karayolu trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı  ile 2020 yılına kadar ülkemizde  trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması hedeflenmektedir.  Bu kapsamda 2014 yılında trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 524 iken,2015 yılında 3 bin 826'ya düşmüştür."diye konuştu.

 

ACIMIZ EN AZA İNDİRMEK!

 

Bu yılki temalardan birinin de  'Ambulansa yol ver, hayata yol ver' olduğuna dikkat çeken Caran,

yaralı transferleri yapan ambulansların geçiş üstünlüğüne sahip olduğunun altını çizerek tüm araçların en kısa sürede bu araçlara yol vermesi gerektiğini vurguladı.  Caran, Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil, Denetleme Şube Müdürlüğü olarak amaçlarını ise şöyle paylaştı:

 

"Bizim yaptığımız denetimlerin amacı ölümlü ve yaralamalı kazaları azaltmak  ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat  etmelerini sağlamaktır.  Kurallara uymayanları kurallara  uymaları yönünde bilgilendirmek ve ilgili kurumlarla birlikte trafikte daha iyiye nasıl ulaşabilirizi araştırmaktır.  bu konuda basın yayın organlarının bize destek vermeleri çok önemlidir."

 

BU DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Caran, emniyet müdürlüğü olarak yaptıkları denetimler hakkında bilgi verdi ve "2016 yılında özellikle ön koltukta çocuk taşıyanlara,cep telefonuyla araç kullanan, alkollü araç kullanan, motosiklet kullanıcılarına, kırmızı ışık ihlali yapanlara, özürlü park yerlerine araç park edenlere ve modifiye araçlara  yönelik denetimler yaptık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bu denetimlerimiz devam edecektir.  Ayrıca 2015 ve 2016 yılında okullarda trafik dedektifleri projesi kapsamında 39 okulda 4133 öğrenciye eğitim verildi. "ifadelerini kullandı.

 

SEVDİKLERİNİZDEN HIZLA UZAKLAŞMAYIN!

 

Caran, açıklamasını sürücülere çağrıda bulunarak  tamamladı ve "trafik haftasının içinde bulunduğumuz şu günlerde tüm arkadaşlarımıza ve araç şoförlerine çağrım canınızı ve ailenizi seviyorsanız emniyet kemerinizi takınız ve hız limitlerine uyunuz ki  sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın."dedi.

HABER;S.KAŞKIR