Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Yalnızçam Kış Turizmi Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını gerçekleştirmek üzere Ardahan'a gitti.

3 bakan atlı kızakla tören alanına gitti
3 bakan kayak merkezinin girişinde "kırmızı" ve "beyaz" balonlarla süslenen atlı kızaklara binerek törenin yapılacağı alana geldi. Törende bir konuşma yapan Bakan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde yapımı gerçekleşen bu tesisin yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda modern bir telesiyej hattına sahip olduğunu söyledi.

"Şehirlerimizi markalaştırmak için çalışıyoruz"
Tüm bu proje ve yatırımların Ardahan’ı cazibe merkezi haline getirecek önemli adımlar olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, "Ardahan’ın sahip olduğu doğal bir potansiyeli harekete geçiriyoruz.

Ardahan’ın kapılarını kış turizmine, sporculara ve turistlere açıyoruz. Ardahan’a yepyeni bir ticari avantaj ve fırsat sunuyoruz. Bunlar bizim hükümet ve bakanlıklar olarak görevimizdir.

Şehirlerimizi markalaştırmak, onların avantajlarını fırsata çevirmek, vatandaşlarımızın ekmeğini büyütmek için çalışıyoruz." dedi.

Telesiyejde incelemelerde bulundu
Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Yalnızçam Kayak Merkezi’nin açılış kurdelasını kesti. Daha sonra 3 bakan telesiyeje binerek incelemelerde bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER