Alınan bilgiye göre; Ankara'da resmi bir kuruma verilmek üzere Polonya'dan kiralanan helikopter, yakıt molası vermek için İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Biri Türk diğeri Polonyalı iki pilot, ikmalin ardından saat 15.00'de Ankara'ya gitmek için tekrar havalandı. Hava trafik kontrolörleri ile pilotlarla arasındaki telsiz iletişimi Bolu semasındayken kesildi.

Yetkililer, yaklaşık 4.5 saat geçmesine rağmen helikopterle ilgili bir sinyale ulaşamadığı, arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kaybolan Helikopter ile ilgili Bolu'nun Kıbrısçık ve Dörtdivan ilçelerinde Valilik arama çalışması başlattı. Helikopterin son sinyal verdiği yerin Kıbrısçık ilçesine 15 Kilometre mesafedeki dağlık bir bölge olduğu ve öğrenildi.

Yetkililer, İstanbul'dan Ankara yönüne giden ve Türk pilot Süleyman Kıyak ve yardımcı pilot Endrew  Inojewodzki yönetimindeki helikopterle saat 16.00 civarında telsiz ve radar  irtibatının kesildiğini, son sinyalin alındığı bölge olan Mudurnu-Akyazı-Düzce  üçgeninde, jandarma, Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin vatandaşların  ihbarı doğrultusunda, Kıbrıscık ve Dörtdivan ilçelerinde helikopteri arama  çalışmaları başlatıldığını bildirdiler.

Pilotun cep telefonunun Mudurnu'dan sinyal verdiğini belirten yetkililer aramaçalışmalarına başlandığını bildirdi. Olay yerine jandarma ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sakarya'dan da Sakarya Arama Kurtarma (SAKUT) ekipleri köpeklerle yola çıktı. Köroğlu mevkiinde yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar olduğu, kurtarma ekiplerinin yaylaya kadar araçlarla gidecekleri, kalan 2-3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek aşacakları öğrenildi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Ankara'dan bir askeri  helikopterin bölgeye gönderildiği de öğrenildi.