Helikopterin düşmesi sonucunda iki pilot da hayatını kaybederken, helikopterin enkazı Kıbrıscık ilçesi yakınında tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Eskişehir'den havalanan askeri uçak ve helikopterlerle sürdürülen arama çalışmaları sonucunda, saat 11.30 sıralarında, kaybolan helikopterin enkazı Kıbrıscık ilçesine 10 kilometre uzaklıkta Köroğlu tepesi bölgesinde tespit edildi.

Düşen helikopterdeki iki pilotun hayatta olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Yetkililer, bir askeri helikopterin bölgeye iniş için uygun yer aradığını, diğer ekiplerin ise bölgeye yönlendirildiğini söylediler.

İstanbul'dan Ankara'ya giden kaptan pilot Andrzej Wojewodzki yönetimindeki ve emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın gözetmen olarak bulunduğu EC-135 tipi helikopter Bolu'da kayboldu. Önceki gün saat 16.20 civarında telsiz ve radar irtibatının kesildiği ve son sinyalin alındığı Kıbrıscık ile Çamlıdere arasındaki Köroğlu Tepesi mevkisine doğru harekete geçen yaklaşık 100 kişilik ekip, zorlu doğa koşulları altında yaptıkları arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürerek helikopterin enkazına ulaştı. Arama kurtarma çalışmalarına Düzce Belediyesi İtfaiyesi'ne ait arama kurtarma ekipleri de katıldı. Düzce'den giden ekipler de gece boyunca çalışmalara katılarak helikopterin enkazını aradılar.

Bolu, Ankara, Düzce ve Sakarya'dan gelen yaklaşık 100 kişilik ekip, Çökeler Yaylası'ndan itibaren kalınlığı 1.5 metreyi bulan karda, 8 saate varan yolculuktan sonra sabah saatlerinde Karaköy Yaylası'na vardı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterle havadan arama kurtarma çalışmasının da başlandı.

Havadan başlatılan arama kurtarma çalışmaları, bölgede etkili olan yoğun sis nedeniyle güçlükle yapıldı.

Bölgede süren arama kurtarma çalışmasına Bolu Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 2 araçla 4 personel, Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 3 araçla 9 personel, Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 4 araçla 13 personel ile askerler, orman, köy hizmetleri ve il özel idare ekipleri katıldı. Ekiplerin çalışmalarında köpekler de kullanıldı.

İki pilotun cesetleri, askeri helikopterle Kıbrısçık ilçesine getirildi.

Alınan bilgiye göre, Kıbrıscık ilçesi yakınlarında enkazına ulaşılan helikopterin kaptan pilotu Andrzej Wojewodzki ile emekli pilot albay Süleyman Kıyak'ın kaza yerinde öldüğü belirlendi.

Enkazın bulunduğu noktaya güçlükle ulaşan arama kurtarma ekipleri, enkazdan çıkardıkları 2 cesedi bölgeye ulaşan askeri helikopterdeki görevlilere teslim etti.

Cesetleri, karla kaplı bölgeden güçlükle alan askeri helikopter, Kıbrısçık ilçesindeki şehir stadyumuna indi. Stadyumda hazır bekleyen 112 Acil Yardım ekipleri, helikopter görevlilerinden teslim aldıkları 2 cesedi, savcının inceleme yapması için ilçede bulunan devlet hastanesi morguna götürdü. Cenazeler daha sonra  Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansı ile Ankara'ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Bu arada, helikopterin enkazının bulunduğu bölgede çalışmalar sürdürülüyor.

Helikopterin düşme nedeni buzlu bulut içerisinde pervanesinin durmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.