Düzce’de 1999 yılında meydana gelen depremlerin ardından Düzce’de birçok bina yıkılmış ve birçok binada hasar görmüştü. Yıkılan binaların kalıntıları ise yıllardır duruyor. Binaların kalıntılarında büyüyen otlar ise hemen her gün yangın çıkmasına neden oluyor.

Kaldırılmayan binaların kalıntıları ise vatandaşlar tarafından tepki toplamaya devam ediyor. Yetkililer tarafından birçok kez kaldırılacak denilen ve her defasında kulak arkası edilen binaların kalıntıları için ne zaman bir çalışma yapılacağı konusunda ise net bir açıklama yapılmıyor.

Yaz ayları ile birlikte Düzce’nin göbeğinde bulunan bu kalıntılarda büyüyen otlar da yanarak tehlike saçmaya devam ediyor. Şehirleşme adına güzel adımların atılmaya çalışıldığı Düzce’de hala depremin izlerinin silinmemesi ise atılan bu adımların yarım kaldığını gösteriyor.

Yaşanabilir bir şehir olabilmek için bu gibi enkazların Düzce sokaklarından bir an önce temizlenmesi gerekir. Şehir merkezinde bulunan enkaz yığınlarının bir alevle tutuşması sonucu kestirilemeyecek büyük hadiseler ortaya çıkabilir.

Vatandaşlar da durumdan şikâyetçi. Düzce’de depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala izlerinin silinmemesinin üzücü olduğunu ifade ederek, “bu enkazları bir an önce kaldırılmalı ve buralara modern yapılar yapılarak Düzce’nin çehresi değiştirilmeli.” Şeklinde konuşuyorlar.

Haber; R. BAL