Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Karabük Baro eski Başkanı Fatma Şirin ve Düzce Baro Başkanı Ali Dilber bugün Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve buna hem siyasi kanadın hem de vatandaşların sıcak baktığını belirtti.

“Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var ve buna herkes önem veriyor. Anayasa gibi anayasa olmalı. Hakları güvence altına alan bir anayasaya ihtiyaç var. Bu yüzden biz de yeni anayasa sürecini önemsiyoruz.” diyerek Terör olaylarına da değinen Coşar, silahla hiçbir şeyin çözüme kavuşmayacağını ve bu olayların kabullenilecek bir yerinin olmadığını belirtti.

Coşar, “Terör olayları kabullenilecek gibi bir şey değil. Silah hiçbir şeyin çözümü noktasında ise yaramaz. Bunun bir çözüm noktası vardır ve bu da parlamentodur.” dedi.

Daha sonra konulan Düzce Valisi Vasip Şahin, kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin Çoşar’a tablo hediye ederken, Başkan Coşar da Vali Şahin’e plaket takdim etti.

Haber; R. BAL