Hemşireler haftası nedeni ile İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, Sağlık Meslek Lisesi ve Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu hemşire ve hemşire adayları Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ersin Şimşek, Nisan ayının son haftası da ebeler haftası olarak kutlandı. Bu hafta ise hemşireler haftası. Her iki hafta içinde çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz senelerde hem ebelikte hem hemşirelikte büyük yol kat ettik ve her geçen gün hizmetlerimizi dahada yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.
Vali Bülent Kılınç ise ziyaretlerinden dolayı gelen heyete teşekkür etti ve haftanızı kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum dedi.
Hemşirelerimiz insanlarımıza verilen en önemli hizmeti sunuyor diyen Kılınç, "Ebe ve hemşireler direk insana hizmet verdikleri için biraz hoşgörü, merhamet ve sabırlı olmaları gerekiyor. Bazen insanlarımızın talepleri oluyor. Siz bazen yardım ediyorsunuz bazende sıkıntılı dakikalar yaşıyorsunuz. Sizin sıkıntılı günlerinizde bizlerde sıkıntılı günler geçirebiliyoruz. Dağın tepesinde acil bir hasta oluyor ve siz o hastayı kurtarabilmek için her yolu deniyorsunuz. Gidip o insanımızı sağlığına kavuşturabilmek için elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz. Bu nedenle hemşirelerin görevleri çok üst düzeyde bir görevdir" dedi.

Haber; H. KAYA