12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler haftası etkinlikleri, Anıt park’ta düzenlenen bir tören ile başladı. Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor. Fatma Eker, 12 Mayıs, ülkemizde 1964 yılından bu yana Hemşireler Günü ve bu günü takip eden hafta da Hemşirelik Haftası olarak kutlandığını hatırlattı..

 

Eker, hemşireliğin, her ortamda, ister hasta ister sağlıklı olsun her yaştaki bireye, ailelere, gruplara ve topluluklara bakım hizmeti verdiğini, hemşerilerin kendilerinin yürüttüğü hizmetleri icra ederken özerk olduğuna dikkat çekti.  

 

Yüksekokul Müdürü Eker, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde sunulabilmesinin  sağlıkta ekip çalışması ile mümkün olduğunu belirterek,  Hemşirelerin bu ekip hizmetinin en temel ve olmazsa olmaz unsurlarından olduğunu söyledi.

 

Türk Sağlık- Sen Şube Başkanı Şemsettin Bahadır da yaptığı açıklamada; Yoksulluk sınırının altındaki maaşlara mahkûm edilen, vekil ebe hemşirelik adı altında çok düşük ücretlere çalıştırılan hemşirelerimiz için her şeyin paralı hale getirildiği, son olarak Sağlık Bakanlığı’nın daha önce herhangi bir ücret talep etmediği hemşirelik sertifikalarından, 135YTL para istemeye başlandığı ifade etti.