Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle son zamanlarda kadına karşı uygulanan ve birçok üzücü habere konu olan olayların son bulması için toplumun tüm kesimlerinden sağduyu çağrısı yapılıyor. Kadına yönelik şiddet olaylarına Düzcelilerin bakışını ve düşüncelerini sorduk. Düzceli kadınlar, şiddetin sebebini ve son bulması için yapılması gerekeni anlattı.

Kadınlar erkeğin ataerkil bir toplum yapısından dolayı üstün görüldüğünü fakat kadın ve erkeğin eşit olduğunu ifade etti. Şiddetin yalnızca fiziksel şiddetle sınırlı kalmadığını ifade eden kadınlar psikolojik, ekonomik, cinsel istismarla karşı karşıya da kalabildiklerini belirtti. Vatandaşlardan bazıları hiç şiddet görmediklerini şiddet gören diğer kadınların hiçbir şekilde böyle bir muameleyi hak etmediğini ifade etti.

Kadınlar arasında dikkat çeken bir açıklamada yer aldı. Şiddetin ne olursa olsun izah edilir bir yönünün olmadığını ifade eden bir kadın, ‘Kadına Şiddet’ gibi bir ifadenin bile telaffuz edilmemesi gerektiği dile getirdi. Kadınlar arasında şiddeti bitirmek için eğitime önem verilmesi gerektiğini vurgulayanlarda vardı. 

Haber:Y.SEVER