21 Şubat 1994 yılında kurulan Öncü Radyo Televizyon 16 yılı geride bıraktı ve 17. kuruluş yıldönümüne geldi.
Düzcenin ilk yerel televizyonu, Düzceli'nin ilk gözağrısı Öncü, siz değerli izleyicilerinden aldığı güç ve güvenle 17. yılına girmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.
1994 yılının 21 Şubat'ında çamköyde bir villada kurulan Öncü Televizyon bir ilçe'den iline yayın yapan ender televizyonların başında geliyordu.
Düzce şehir merkezinde bulunan merkez stüdyolarının yanı sıra Bolu bürosu ve stüdyolarıyla Bolu il geneline yıllarca yayın yaptı,
depremlerde merkezdeki stüdyo binası yıkıldıktan sonra şıralık Öncü Koleji kampüs alanında yapılan yeni yayın stüdyolarında yayınına kesintisiz devam etti.
Depremlerin ardından Düzce il olunca Bolu stüdyolarını kapatarak bu kez yayınlarını tüm ilçeleriyle birlikte Düzce il geneline devam ettirmeye başladı.
16 yıldır bölge halkımızın verdiği destekle büyümeye devam eden Öncü Televizyon doğru tarafsız güvenilir haberciliği ile yüzbinlerin gönlünde özel bir yere sahip oldu.
Düzcenin gelişmesi ve kalkınması adına yapılan tüm çalışmalara sonuna kadar destek verdi ve kamuoyu oluşmasını sağladı.
Düzce'de her iki depremin ardından bir kaç günlük çalışmayla yayınlarını aralıksız olarak sürdüren Öncü Televizyon, ilimize gelen tüm Bakanları ve üst düzey bürokratları canlı yayınlara çıkartıp Düzce halkının sorunlarına çözüm sorularına cevap bulunmasını sağladı.
Konutların zamanında yapılması, Düzcenin il olması, Üniversitenin kurulması gibi daha onlarca önemli sorunun çözümünde Ankara'yla Düzce arasında köprü görevi yaptı, osb,ler, teşvik, eğitim, sağlık gibi olmazsa olmazların gelişmesi ve Düzce'nin kalkınması adına 16 yıldır il, ilçe, belde, mahalle, ve köylerin yine buralarda yaşayan yüzbinlerce insan tüm sorunlarını bu ekranlar aracılığı ile seçilmişlere ve atanmışlara ulaştırma imkanı buldular. Geride bıraktığımız 16 yılda Düzce'nin menfaatleri doğrultusunda sürdürdüğümüz ilkeli yayın anlayışımızla siz değerli halkımızdan aldığımız güç ve güvenle 17. yıla girmenin kıvancı'nı yaşıyoruz, 16 yıldır olduğu gibi bundan sonrada Düzce'nin kalkınması için kim bir çivi çakarsa sizler adına ona güç ve destek vermeye devam edeceğiz. 16 yılı geride bırakıp 17. yıla girdiğimiz bu günümüzde çiçek gönderen, fax çeken ve telefon açarak kuruluş yıl dönümümüzü kutlayan başta Sayın Düzce Valisi Bülent KILINÇ olmak üzere tüm Belediye Başkanları, Bürokratlar ve Düzce'nin değerli sanayicisi, işadamı esnafı ile bizi kendilerinin sorunlarının savunucusu olarak gören tüm Halkımıza sonsuz teşekkür eder hep birlikte daha güzel ve yaşanır bir Düzce için elele nice yıllara.Teşekkürler DÜZCE...