Düzce yeni bir yıla daha yarım kalan ya da hala başlayamayan projelerle girdi. Yeni yılın başında yapılan söylemlerde, 2013 yılının Düzce için her alanda atılım ve proje yılı olacağı ifade edildi ancak bu söylemler geçen yıldan tanıdık geldi. 2012 yılının başına baktığımızda aynı söylemlerle yeni yıla başlandığı görülürken, 2012 yılının Düzce için proje yılı olduğu söylenmişti.
Geçtiğimiz yıl Ankara nezdinde milletvekilleri çalışmalarını sürdürürken emniyet, bayındırlık ve kız meslek lisesi binaları ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığı bildirilmişti.
Ödenek hazır ama
Depremden sonra yapılan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü binasının artık yeterli olmaması ek bina ihtiyacını doğurunca, Ankara’da yapılan girişimler sonucu yeni bina için ödenek geçen yıl çıkarıldı. 2012 yılı içerisinde projenin hayata geçirilmesi bekleniyordu ancak arsa arayışları sonuç vermedi ve ek bina beklemeye alındı.
Bayındırlık Binasından vaz geçildi
2012 yılında yapılması planlanan bir başka bina ise bayındırlık binasıydı. Bayındırlık binası için de gerekli ödenek sağlanmış, binanın nereye yapılacağı ile ilgili görüşmeler yapılmıştı. Ancak, Bayındırlık ve iskan Müdürlüğü’nün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak değişmesinin ardından bu proje de tozlu raflar arasında yerini aldı. Bakanlık Düzce hizmet binasını projeden çıkardı.
Halen Valilik binasında hizmet veren Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ise, Fevzi çakmak Mahallesi A-blokta bulunan kalıcı işyerlerinden bir bölümünü hizmet binası olarak kullanmak için talepte bulunmuştu ancak, bu talebe de bakanlığın sıcak bakmadığı ve henüz karar vermediği öğrenildi.
Kız Meslek Lisesi

Şerefiye Mahallesi’nde eğitim veren Kız Meslek Lisesi yeni binası da 2012 yatırımları arasındaydı. Prefabrik binalarda dar bir alan sıkışıp kalmış olan lise için Şıralık mevkiinde bir alan belirlenmiş, ancak   bina kat engeline takılmıştı. Düzce merkezde kat imar sayısının 3 olması nedeniyle binanın 3 katlı projelendirilmesi gerektiği ancak bu haliyle ihtiyaca cevap vermediği bildirilmiş, 4 kat için Düzce Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında görüşmeler yapılmıştı. Kat sorununun aşılması ile birlikte bu projenin de 2012 yılı içerisinde başlayıp kısa sürede tamamlanması hedeflenmişti ancak 1 yıl geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadı ve Kız Meslek Lisesi de unutulan projeler arasında yerini aldı.

Haber; H. İŞCAN