Ramazan ayının özellikle ikinci yarısında kurum ve kuruluşlar katılımcıların %80 aynı olduğu iftarlar verirler. Öncü TV olarak bizlerde bu yıl ramazan ayına has özel bir program yapalım ve bu sofraların dışında da evlerde,prefabriklerde,hatta çadırlarda da iftar sofraları kurulduğunu gündeme getirelim istedik.

Bu düşünceler ile arkadaşımız Hasan Kaya yönetiminde 9 ağustos tarihinden itibaren kimi zaman tanıdıklarımızın prefabrikteki evlerine, kimi zamanda bize önerilen kişilerin evlerine konuk olduk.

9 ağustos tarihinde ilk konukluğumuzda Kiremitocağı prefabriklerinde oturan Melek ve Sezer Şahin çiftiydi.

Bizleri prefabriklerinde mükellef bir sofrada ağırladılar. Baba Sezer Şahin akülü tekerlekli sandalyesinde de olsa hayat doluydu, ancak dializ hastası olması nedeniyle hastaneye yakınlığından dolayı Kiremitocağı prefabriklerinde kalmaya devam ediyorlardı.

Anne Melek Şahin ise 17 ağustos depreminin yıldönümüne yaklaştığımız bu günlerde depremlerde kaybettiği babasının ve kardeşinin, onların acısına dayanamayarak 40 gün sonra vefat eden annesinin acısını hala yüreğinde taşıyordu.

Sezer ve Melek Şahin çifti ilk haberimizdi ve onların maddi konularda bir ihtiyaçları zaten bizi ağırladıkları iftar sofrasından da anlaşılacağı gibi yoktu. Belki söz konusu haberde yanlış anlama olmuş olabilir. Ancak yapılan diğer haberlerde yardıma ihtiyacı olanlarda vardı. Bundan sonrada olacaktır.

Ramazan ayı boyunca bu tür haberlerimiz devam edecek Arkadaşımız Hasan Kaya ve ekibi kimi zaman ihtiyaç sahiplerinin kimi zamanda Sezer çifti gibi ihtiyaç sahibi olmayanlara konuk olmaya devam edecek.