Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin Ramazan Ayı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran, oruç, rahmet, bereket, mağfiret, sabır, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.” ifadesi ile mesajına başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi olarak; Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi ve ekledi: “Ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.”

“Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirsin”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in mesajı ise şu şekilde: “Rahmet ve merhamet ayı olan Ramazan’ın tüm İslam âlemine barış, huzur, kardeşlik ve bereket getirmesini dilerken; milletimizin ve bütün İslam âleminin mübarek ramazan ayını kutlar, Ramazan coşkusunun birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini yüce Allah (cc)’tan niyaz ederim.”

“Bütün hayır ve bereketleri özünde toplayan bir aydır”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de Ramazan ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. İl Başkanı Keskin mesajında, “Bütün İslam âlemi ve Müslümanlar tarafından özlemle beklenen 11 ayın sultanı Ramazan’a bir kez daha erişmekteyiz. Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’in inmesi başta olmak üzere, yeryüzündeki bütün hayır ve bereketleri özünde toplayan bir aydır. Bu ayda her yönden kat edilen mesafe diğer aylara göre çok fazladır. Ramazanı değerlendiren bir insan, diğer ayları da manen daha dolu dolu geçirir. Umarız ki bu ayı en iyi şekilde değerlendirenlerden oluruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Oruç sabrın yarısıdır.’ buyurmuştur ve aynı zamanda ‘Sabır imanın yarısıdır.’ hadisi şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu belirtilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının ailemiz, milletimiz, nefsimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış getirmesini, tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız namazlarımızı, vereceğimiz zekât, fitre ve sadakalarımızı, yapacağımız hayırlarımızı kabul buyurmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm Düzceli hemşerilerime ve İslam âlemine hayırlı ramazanlar dilerim.” ifadelerinde bulundu.