Uzunmustafa mahallesinde yer alan Uzunmustafa İlkokulu'nda okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan trafik karmaşası ve düzensizliği hem öğrencileri, hem velileri ve hem de okul servislerini çileden çıkarıyor.

 

 

 

Akşam çıkış saatlerinde daha etkili olan trafik sıkışıklığı özellikle servisçilerin tepkisine yol açıyor. Her akşam çıkış saatinde öğrencileri almaya gelen servisler tek yön olan sokağa sağlı sollu park ediyor. Bir de buna özel araçları ile okuldan çocuklarını almaya gelen veliler ve ters yönden sokağa girmeye çalışan sürücüler eklenince okulun önü adeta ana baba gününe dönüyor. Öğrencileri alan servisler 15-20 dakika süren mücadelenin ardından sokaktan çıkmayı başarıyor.

Okul giriş ve çıkış saatlerinde çocuklarını özel araçları ile okula getiren velilerin de okul önünde kısa süreli park etmesi trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirirken, yaşanan veli yoğunluğu da kaldırımlarda adım atılmasını zorlaştırıyor.

Özellikle akşam saatlerinde trafiğin kilitlendiğini anlatan bir servis şoförü sokaktan çıkmak için epey bir çaba gösterdiğini söylüyor.

“ Görüyorsunuz akşam akşam sokağın halini, buna bir çözüm bulunması lazım. 15 dakiakdır sokaktan çıkamıyorum.”

HABER:H.İŞCAN