Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mesajında itfaiye teşkilatlarının önemine vurgu yaptı. Başkanı Keleş, 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “İtfaiye teşkilatı, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Tüm risklere karşı amacını karşılıksız yardım anlayışından alan itfaiye çalışanlarının vatandaşlara yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getiriyor. Yangınların yanı sıra doğal afetlere ve kazalara daha hızlı müdahale edecek şekilde modern araç ve gereçlerle donatarak güçlendirdiğimiz, başta Düzce Belediyesi itfaiye teşkilatımız olmak üzere tüm itfaiye personelinin haftasını kutluyorum.”


İtfaiyecilerimizin üstlendiği görev kutsal bir görevdir”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de mesajında, “Her anının çok önemli olduğu itfaiyecilerimizin üstlendiği görev kutsal bir görevdir. Sadece yangınlarda değil, kazalarda, mahsur kalan insanlarımıza ve hatta bir ağaçta sıkışan minik bir kedi yavrusuna da onların şefkatli ve güçlü elleri uzanmaktadır. Kendi canını hiçe sayan dünyanın en zor mesleklerinden biri olan itfaiyecilerimizin aldıkları eğitimlerin yanı sıra ekipman ve araç desteği ile özellikle kentlerimizde vazgeçilmez unsurlardır biri haline gelmiştir. Resmi tatil ve bayram gibi özel günler de dahil olmak üzere her an her saniye göreve hazır olarak tüm Düzce’mizde başarıyla çalışmalarını yürüten özverili itfaiyecilerimizin haftasını kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.