“İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2019-2020 yılı “Afetlere Hazırlık Yılı” ilan edildi. Bu doğrultuda tüm illerde halkı ve öğrencileri bilinçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Düzce’de yürütülen faaliyetlere ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı bilgilendirmede, Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları çerçevesinde ülke genelinde her ay farklı konuları içeren temalarda etkinlikler düzenlendiği ve eylül ayının temasının ise “Afet Çantası Hazırlama” alışkanlığının yaygınlaştırılması olarak belirlendiği aktarıldı. Bu faaliyetler kapsamında öğretmen, kamu ve özel kurum kuruluş çalışanları ve tüm vatandaşlara yönelik etkinlikler gerçekleştirildiğin bildiren Valilik, öğrencilere yönelik etkinliklerin de düzenlendiğini kaydetti.
Bu kapsamda Merkez TOBB İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu ve Şehit Teğmen Uğur Altan ilkokullarının 4. sınıf öğrencilerinin katkılarıyla her öğrenciden çanta içeriğinde bulunan bir malzemenin getirilmesi istenerek, “Afet ve Acil Durum Çantası”  hazırlandı. Kamuya açık alanlarda bulunan elektronik ekran ve yerel televizyon kanallarında tanıtım
amaçlı kamu spotları yayınlanarak merkezi alanlarda bulunan billboard ve panolara asılan afişlerle afetlere hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.

Etkinlikler kapsamında ekim ayı temasının ise “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları” olarak belirlendiği ve ay içerisinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceği belirtildi.