Bugün ülkenin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan öğretmenlerimizin günü… 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajlarında, öğretmenlerin çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra ettikleri vurgulandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bölgesel lider, küresel oyuncu olma hedefine emin adımlarla yürüyen Türkiye’nin ana motoru yetişmiş insan kaynağımızdır. İşte bu motorun mimarları ise öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin sadece insan yetiştirmediğinin, yetiştirdikleri insanlarla aynı zamanda geleceğimizi de inşa ettiklerinin bilincindeyiz. Türkiye’nin her karış toprağında, her bir ferdinde emekleri bulunan, her koşulda fedakârca görev yapan öğretmenlerimiz 2023 hedefimizin de 2071 hedefimizin de dinamosu olacaktır. İnanıyorum ki; bilime ve teknolojiye âşık yeni nesiller, öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye’nin adını dünyaya altın harflerle yazdıracaktır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.”

“Bizi hayata hazırlayan en değerli rehberlerimiz”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, öğretmenlere hitaben kaleme aldığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Değerli öğretmenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlerimiz, hayatı bize öğreten, bizi hayata hazırlayan en değerli rehberlerimizdir. Öğretmenlerimiz; sevgiyi, saygıyı, bilgiyi, insanlığı, çalışmayı, okumayı, anlamayı, affetmeyi, yardım severliği, vefakârlığı ve benzeri hasletleri bize öğreten, bizi hayatta başarıya, huzura ve mutluluğa taşıyacak olan değerleri bıkmadan, usanmadan hep aynı heyecan ve ümitle bizlere, çocuklarımıza öğreten, anlatan fedakâr kişilerdir. Bu anlamda her başarının altında öğretmenlerin imzası vardır. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

“Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli”
 Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve dünyanın en güzel mesleklerindendir. Milletimizin aydınlık geleceğini kucaklayan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük fedakarlıklarla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren, bir toplumun şekillenmesinde önemli görevler üstlenen ve gençlerimizin iyi bir şekilde yetişerek vatanına sahip çıkmasını sağlayan kıymetli öğretmenlerimizin gününü tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

“Geleceğimizi hazırlayanlar öğretmenlerimizdir”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de öğretmenliğin tüm mesleklerin anası olduğunu vurguldığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu mesleğin her bir neferini elleri öpülesi varlıklar olarak kabul ediyoruz. Bugün itibarıyla hangi makam ve mevkide olursak olalım bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki, öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir. Ülkelerin ve hatta dünyanın geleceğini hazırlayan, şekillendiren yalnız ve yalnız öğretmenlerdir. Bugünün mimarı, yarının hazırlayıcı öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu kapsamda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.”

Çakır’dan Öğretmenler Günü mesajı
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır mesajında; "Son yıllarda özellikle mesleki eğitim alanlarında yaşanan gelişimler temsil ettiğimiz sanayi camiasını sevindirmektedir. Reformların sürekli hale gelmesi gerekliliği ise açıkça ortadadır. Üniversite-sanayi işbirliği organizasyonları, MEB-sanayi işbirliği organizasyonları bu çerçevede büyük önem taşımaktadır. Eski bir eğitimci olarak tüm bu çalışmaları yakından izliyor ve kurumumuz adına heyecanla destekliyorum. Bu vesileyle tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

HAber: C. ÜSTÜNER