Diyanet İşleri Başkanlığı, Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesi ile ilgili Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” adlı kampanya başlattı. Somali, Etiyopya, Kenya, Elitre, Tanzanya, Uganda ve Burundi başta olmak üzere açlıkla mücadece eden ülkelere Düzce’den de yardım eli uzatılacak.

Öncü Tv ekranlarında yayınlanan Murat Bakırkaya'nın hazırlayıp sunduğu İftar Sevinci programına konuk olarak katılan Düzce il müftüsü Selami Emen kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tüm yurtta başlatılan kampanya ile Düzceli vatandaşların da filtrelerinin en azından bir tanesini yardım için gönderebileceklerini söyleyen Emen "Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bu kampanyayı başlattık. Bu nedenle vatndaşlarımız 5 tl karşığında olan sms yoluyla AFRIKA yazıp 5601’e 3 SMS gönderildiğinde bir fitre, bir iftar parası vermiş olacaklar. Ayrıca yine Cuma günü Cuma Namazı çıkışında Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlar için yardım toplanacak. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz." dedi.

Haber; S. KAŞKIR