İçişler Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla hazırlanan tasarı taslağı, ilgili kurumların görüşünün alınmasının ardından TBMM'ye sunulacak.
Tasarı taslağı yasalaşırsa silah ruhsatı almak için artık sağlık raporu ve sabıka kaydı yeterli olmayacak. Silah ruhsatı alınmasını zorlaştıran bazı düzenlemeler içeren taslağa göre, silah ruhsatı almak isteyenler 7 ila 10 gün sürecek bir eğitim programına tabi tutulacak.
Silah ruhsatı almak isteyenler, eğitim programı boyunca aralarında psikolog ve sosyologların da bulunduğu uzmanlarca izlenecek. Ruhsat almak isteyenlere ciddi psikolojik testler uygulanacak. Uzmanların "silahlanamaz" dediği kişilere ruhsat verilmeyecek.
ALKOLLÜ HALDE SİLAH TAŞINAMAYACAK
Alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıyan kişilere yönelik de önemli yaptırımlar getiriyor. Taslağa göre, alkol ve uyuşturucu madde tesiri altında silah taşıdığı tespit edilen kişilerin silahı elinden alınacak. İhlalin tekrarlanması durumunda, ruhsat iptal edilebilecek.
Taslakla av tüfeği ruhsatı alma yaşı da 18'den 21'e çıkarılacak. Şu anda 21 yaşını dolduran tabanca, 18 yaşını dolduran ise av tüfeği alabiliyor.

Haber: H. İŞCAN