Fenerbahçe’nin Kaynaşlı Topuk Yaylası’na kamp merkezi yapmasının ardından Galatasaray ve Beşiktaş'ın Bolu mu yoksa Düzce'ye mi kamp merkezi yapacağı iki il arasında geçmiş dönemlerde uzun tartışmalara neden olmuştu. Hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın yatımlarının kendi sınırları içerisine yapılması için Düzce ve Bolu birbirleriyle yarışırken iki büyük kulüp kamp için adres değişikliğine gitti.

Galatasaray ve Beşiktaş’ın Bursa Uludağ eteklerindeki oksijen deposu olarak bilinen Kocayayla’ya talip olduğu ortaya çıktı. Galatasaray'ın Gölyaka Kuyudüzü'ne, Beşiktaş'ınKurugöl'de yapmayı planladığı tesis ile ilgili Düzce heyetinin görüşmeleri sürerken, yapılan açıklamalarda tek adres Düzce olarak göstrilmişti.

Bu yaylanın peşindeler

Ulusal basında "Galatasaray ve Beşiktaş bu yaylanın peşinde" başlıklı çıkan haberler kafaları karıştırdı.

Bursa'nın Keles ilçesinin Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Galatasaray ve Beşiktaş’ın kendilerine müracaat ettiklerini söylerek, "Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri müracaat ederek buraya yatırım yapmak istedi. Elimizde belediyemize ait tapulu arazi olmadığı için bu kulüplerimize yer gösteremedik" dedi.

Öncelikle Bursaspor’umuzun

İki spor kulubünün de teklifine sıcak bakmayan Kaynak, önceliğin Bursaspor olduğunu söyleyerek, "Bursaspor başkanına sesleniyorum; buradan Avustarya’ya kampa gideceklerine, bin 200 rakımlı olan bu oksijen deposu, ormanların içinde olan Kocayayla’mıza yatırım yapsınlar. Burada 30 dönüm arazi var. Bu araziyi yap-işlet-devret şeklinde Bursaspor dinlenme kampı olarak düşünüyorum. Nasıl bir Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası varsa Keles’e de Bursaspor için dinlenme yeri yapılmasını istiyorum. Büyük kulüplerin teklifine kapalıyız, öncelikle Bursaspor’umuzu düşünüyoruz" diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR