Çiftçinin güvenli bir deposu olacak
Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu dün akşam Öncü Tv ekranlarında Özlem Yavuz ile Haftaya Bakış programına konuk oldu. Düzce’nin pilot il olduğu lisanslı depoculuk uygulamasının çiftçiye kazandıracakları hakkında konuşan Karslıoğlu, “ Çiftçinin güvenli bir deposu olacak” dedi.
Karslıoğlu, “ Bugünkü depolar çok yeterli değil. Çiftçinin güvenli bir deposu olacak. Stopaj vergisinden muaf olacak çiftçilerimiz. Çiftçi teslim ettiği ürününü istediği gibi kullanacak. Alım satım işleri ürün senedi üzerinden yapılacağından nakliye ücreti azalacak.” Şeklinde konuştu.
Kötü Bir Yönetimdi
İflas eden Fiskobirlik hakkında konuşan Karslıoğlu, fiskobirlik yönetimin özelleştirmeden sonra üreticiye kulak vermediğini ifade etti.
Karslıoğlu, “ Fiskobirlik yöneticileri hiçbir zaman üreticiye siz buranın ortağısınız dememiş. Üretici biz devlete ürünü satıyoruz, paramızı verin demiş. Özelleştirmeden sonra pek kulak verilmemiş. Kendi satışlarını hızlandırmışlar. Kötü bir yönetimdi. Özlenecek bir durumu da yok.”dedi.
Vekilimiz genel konuşmuş
Geçtiğimiz günlerde Akçakoca’nın bir köyünü ziyaret eden Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın çiftçilere fındıktan başka alternatif ürünlere yönelin demesini değerlendiren Karslıoğlu, “ Vekilimiz genel konuşmuş” derken, Akçakoca’nın köyü ile dağ köylerinin bir tutulamayacağının, dağ köylerinde çiftçinin başka alternatifinin olmadığının altını çizdi.
Karslıoğlu, “ Vekilimizin söylediğinde kısmen doğruluk payı var. Ama yeri ve zamanı yanlış. Akçakoca’nın bir köyünde söylenmesi yanlış. Düzce’nin köylerinin domates biberinin, Akçakoca köylerinde olduğu, alternatif ürüne geçiş ve devletten destekleme alma olanağı olduğu doğru. Ancak dağ köyleri için doğru değil. Yüksek köylerde başka bir ürünün yetişmesi mümkün değil.” Dedi.
Elini taşın altına koyması gerekenler var
Düzce’nin sorunları hakkında da açıklamalarda bulunan Karslıoğlu, terminal konusunda elini taşın altına koyması gerekenler olduğunu söyleyerek, bir STK başkanı olarak gereken desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
Karslıoğlu, “ Bu sorunu çözmek için elini taşın altına koyması gerekenler eğer seslerini duyuramıyorlarsa bizden destek istesinler. Biz üzerimize düşeni yaparız. Bize, böyle bir sorun var sizden destek istiyoruz diyen olmadı. Ben Düzce’nin her bir sorununun çözümü için bin tane imza toplarım.” Dedi.
Düzce’nin Şansızlığı
Düzce’nin turizm konusunda da bir cennet olduğunu dile getiren Karslıoğlu, ancak yeterli  altyapıların hazır olmadığını söyledi.
Karslıoğlu, “ Düzce’de büyük bir potansiyel var ama buna cevap verecek alt yapılar yok. Devletin görevi diyeceğim ama her gün dürtmek gerekiyor. Turizmde her gün isteyeceksiniz. Turizmle ilgili yatırımlar hızlı ilerlemiyor. Bu konu Düzce’nin şansızlığı.”diye konuştu.