Vali Yılmaz Düzce Kırım Türkleri Derneğini ziyaret etti. Yılmaz, valilik olarak Dernekte yapılan her görev ve projeye destek olacaklarını söyledi.
Yılmaz, “ Dernek tüzüklerinde ki amaç doğrultusunda amaçlarını gerçekleştirmek üzere valilik olarak, iç işleri Bakanlığı olarak üzerimize düşen her göreve, her projeye maddi manada da destek veriyoruz. Bu dernekleri yaşatmak lazım genç kuşaklara, çocuklarımıza, torunlarımıza bu güzel kültürü, örf, ananeyi ve derneğinizin güzelliğini onlarda alışkanlık haline getirsinler, öğrensinler. Onlarda kendilerinden sonraki nesile bu derneğin amaçlarını aktarabilsinler.” Dedi
Kırım Türkleri Derneği Eski Başkanı Osman Kesen, derneklerindeki üyelere iş konusunda yardımcı olduklarını ve dernekteki öğrencilere yardımda bulunduklarını vurguladı.

Kesen, “Örf ve adetlerini gelecek kuşaklara aktarmak için kurulmuş bir dernektir. 64 tane dernek üyesi var. Daha önce ki yönetim 7 kişiydi biz 7yi 15e çıkarttık. Her boydan yönetime bir kişi aldık. Üye sayısını çok kabarık tutmaktansa az olsun öz olsun istedik. Çarşamba akşamları derneğimizde toplanıyoruz. Derneğimizde işsiz kimse yok, iş bulmaya çaba sarf ediyoruz. Eğitime gönderiyoruz, öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz.” Diye sözlerine ekledi.
Emeklileri dinledi
Vali Adnan Yılmaz bugün ayrıca Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri derneğini ziyaret etti. Yılmaz ziyaretinde Türkiye’nin genel merkezinin Düzce olduğunu vurguladı. Orman Muhafaza ve Emeklilerinin sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Yılmaz,“ Orman muhafaza memurları ve emeklileri derneği genel merkezini ziyaret ettik. Ülkemizin, güzel yurdumuzun genel merkezi Düzce’de olan tek derneğimiz. Ülkemizin 4te 1i ormanlarla kaplı ise bu güzel meslek mensuplarının bu güzel çalışması fedakarlığı sayesinde olmuştur. Orman muhafaza memurlarımızın, emeklilerimizin dernek tüzüğü amaçlarının doğrultusundaki gayret ve çabalarını kendileri bilgi verdi. Problemlerin de en üst makam nezdinde ifade ettiler. Ben inanıyorum ki eski orman genel müdürü de milletvekili dolayısı ile bana intikal ettikleri konu çözümlenir. Bize düşen hususlar olursa elbette bizler yaparız.” Dedi.
Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Başkanı Fikri Aksu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber: S. YANAR