Düzce’de fındık sezonunun başlamasıyla birlikte kazalar birbirini takip ediyor. Her yıl yaşanan patpat ve traktör kazaları canlar yakmaya devam ediyor. Tarım araçlarının fındık bahçesine işçi taşımak amacıyla toplu taşıma aracı olarak tercih edilmesi olası felaketlere davetiye çıkarıyor.

Geçmiş yıllarda da birçok benzer üzücü kazalara neden olan iki tarım aracının karıştığı kazalardan gerekli dersin ve tedbirin alınmaması bu yıl da aynı tabloyu ortaya çıkardı. Geçen hafta mevsimlik işçileri fındık bahçesine götüren traktörün merkeze bağlı Güven Köyü'nde devrilmesiyle meydana gelen kazada 2'si ağır 18 kişi yaralanmış, ihmal ve tedbirsizlik nedeniyle 20 kişinin canı yanmıştı.

Güven Köyündeki kaza hafızlardaki yerini korurken bir başka kötü haber bu kez dün akşam Akçakoca ilçesine bağlı Fakıllı Köyü yolundan geldi. Fındık toplayan işçileri taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilince 10 kişi hastanelik oldu. Fındık hasadının daha yeni başladığı Düzce’de yaşanan iki kazada 30 kişinin yaralanması, tedbir alınmadığı takdirde benzer şekilde onlarca kişinin ölümle karşı karşıya gelmeye devam edeceğini işaret ediyor.



Fındık işçilerinin servis minibüsleri yerine traktör ve patpatla bahçelere taşınmaya devam etmesi halinde Düzce genelinde bu tür üzücü olayların önüne geçilemeyecek gibi görünüyor.

Haber:Y.SEVER