Herşeyin Bir Yolu Yordamı Var

Geçtiğimiz Nisan ayında Düzce Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici’nin rektör olması için çalıştığı, seçimlerden sonra ise üniversitenin önünü tıkadığı yönündeki eleştirileri cevaplayan AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, yıllarını üniversiteye adamış biri olarak bunun mümkün olmadığını belirtti.

Bu konuda fazla konuşmak istemediğini ancak konuşmadığı sürece söylentilerin arttığını kaydeden Korkmaz “ Düzce Üniversitesi Düzce’nindir. Bizim için çok önemlidir. Rektörün veya başkasının değildir. Gözbebeğimizdir. Geleceğimizi yakından ilgilendirir.” Diyerek sert çıktı ve Düzce Üniversitesinin önünü tıkamanın kimsenin harcı ve haddi olmadığını ifade etti.

Bize Kimse Uzaktan Top Atamaz

Korkmaz, “ Üniversite vekilden bir şey istedi, vekilde önünü tıkadı. Olmaz böyle bir şey. Doğru değil. Açık ve net konuşuyorum. Eğer üniversitenin bir talebi varsa dile getirmenin bir prosedürü, yolu yordamı vardır. Bu basın veya üçüncü şahıslar üzerinden olmaz. Rektör gelir, sayın vekilim bizim üniversitemizin şu şu sıkıntıları var, bize bu konuda vakit ayırır mısınız, sizi bilgilendirmek istiyoruz der. Biz milletvekiliyiz. Milleti temsil ediyoruz. Biz milleti bir kurumun altına çekmeyiz. Bizle basın yoluyla kimse konuşamaz, Bize uzaktan kimse top atamaz. Bir sıkıntınız varsa, geleceksiniz talep edeceksiniz, biz değerlendireceğiz, gün vereceğiz, bize brifing vereceksiniz. Dinleyeceğiz, sorular soracağız, ondan sonra nasıl bir strateji belirleyeceğimize karar vereceğiz. Bunun anlaşılmayan bir tarafı var mı, olması gereken bu. “ dedi.

Kimse Kimsenin Emir Eri Değildir

“ Kimse kimsenin emir eri değildir, herkes haddini bilecek, onun gereğini yapacak. Herkes yerini bilecek. Uzaktan kumanda ile, 3, şahıslar ile konuşulmayacak. Böyle olursa biz bunun gereğini yapmayız.” Şeklinde sert konuşan Korkmaz, kimsenin kendilerini üniversitenin önünü kapatmakla itham edemeyeceğini söyledi.

Korkmaz, kimseden emir almayacaklarını da vurgularken, “ Üniversitenin daha prosedüre uygun, adaba uygun bir talebi olmadı. Gelirler bizden talep ederler, kurumlar bize emir veremezler. Milletvekili olarak çalışma şeklimiz bellidir. Kurumlar da bu prosedüre uymak zorundadır.” İfadelerini kullandı.

Bünyamin Dikici’yi Desteklediğim Doğru

Düzce Üniversitesi rektörlük seçimlerinde Bünyamin Dikici’yi desteklediğine dair söylentileri doğrulayan Korkmaz, “Bünyamin Dikici’yi rektör yapacak makam ben değilim. Cumhurbaşkanımız rektör atamasını yapmıştır. Atama yetkisi sonucuna saygımız vardır. Ancak bunun doğru bir seçim olmadığını söylemeye hakkım vardır. Ancak bu mevcut rektörü tanımıyorum manasına gelmez. Kanunen rektördür. Bu sonuçtan hoşlanma mecburiyetimiz yoktur. Bizim gibi hoşlanmayan bir sürü de insan var. Sonuçta Cumhurbaşkanı atama yaptı bu iş bitti.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN