Eğitim Sen Düzce İl Temsilcisi Fevzi İpek ve sendika üyeleri öğretmen evi önünde yaptığı basın açıklamasında hükümetin politikalarını eleştirdi. Ak Parti hükümetinin hem iç hem dış politikada attığı adımlarla ülkeyi uçuruma sürüklediğini iddia eden İpek, “Siyasetin, ekonominin, toplumsal ve sosyal yaşamın sermayenin çıkarları doğrultusunda şekillenmesi hızlanarak sürüyor” dedi.

Zenginlerin sayısı artarken, işsizlerin sayısının 6 milyona ulaştığını ifade eden İpek, “ 2008 krizinin başlangıcında Türkiye’nin ilk 100 zenginin toplam serveti 556 milyar dolar iken, üç yıl içinde bu rakam yüzde yüz olarak 104 milyar dolara çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerine göre her ne kadar ekonominin 8,8’lik büyüme gösterdiği, kişi başı milli gelirin 15 bin 119 lira olduğu açıklansa da, emekçiler bu büyümeden pay istediklerinde “Kaynak Yok” deniliyor” dedi.

AKP’nin yeni bir düzen inşa etmeye çalıştığını iddia eden İpek,” Kendisi gibi düşünmeyen herkes susturuluyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor.” Dedi.

İpek, hükümetin yeni düzenine karşı ortak talepler doğrultusunda birleşme çağrısında bulunarak 8 Ekim’de Ankara’da kuracakları sokak meclisine katılmaya davet etti.

Haber; S. KAŞKIR