Sağcı, solcu, siyasi, sivil toplumu, öğrencisi, genci yaşlısı herkes bugün Düzce’de tek yürek tek yumruk oldu. Kol kola girerek herkes teröre lanet okudu. Hakkari’deki hain saldırıda şehit düşen 24 asker için çarptı kalpler bugün Düzce’de. Bir şehit versek bin asker oluruz diye çıkıldı yola bugün.

Herkes unutmuştu kavgasını herkesin tek derdi PKK denen terör örgütüydü. 5 Bin kişi kol kola bu ülkenin bölünmeyeceğini gösterdi Düzce sokaklarında. Yürüyüşe siyasiler de kol kola girerek eşlik etti. Siyasi çatışmalar bir yana bırakıldı ve hainlere karşı birlik olundu Düzce sokaklarında.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye haykıran binlerce kişi Düzce Belediyesi önünde toplandı. Amaçları ne siyaset ne kendi düşüncelerini yaymaktı. Amaçları şehit olan askerlerin intikamıydı.

Saatler 12.30’u gösterdiğinde sloganlar eşlinde Belediye önünden kol kola başladı yürüyüş. Her yer kırmızı beyaz Türk Bayrağı ile donatıldı. Şehitler ölmez vatanda bölünmez, Türk Kürt kardeştir, Hepimiz askeriz sloganları eşliğinde yürüdü binlerce kişi. Önde Türk Bayrağı arkada siyasiler kol kola. Şehit olan 24 fidanın resimleri ve binlerce insan. Hep bir ağızdan teröre lanet okudu.

Düzce sokakları sloganlarla inledi. Gösterdi Düzce bir kez daha şehidini yalnız bırakmadığını. Yürüyüş devam ettikçe vatandaşlar daha da ilgi gösterdi ve kalabalık gittikçe arttı. Çocuklar, yaşlı kadınlar herkes şehitler için yürüdü bugün. Göz görebildiğine kırmızı beyaz oldu.

İstanbul Caddesi boyunca yürüyen Düzceliler, Anıtpark’a yani Ata’nın huzuruna da “Şehitler ölmez” sloganları ile geldi. 24 asker için yoklama yapıldı Anıtpark’ta. 24’ü de oradaydı şehit askerin.

Her isim okunduğunda yürekler bir kez daha yandı. Gözyaşları arasında hep bir ağızdan burada dedi Düzceliler. Onlar buradaydı, onlar bu vatan için can verdiler ama yürekler hep onlarla oldu.

FOTOĞRAF GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Haber; R. BAL