Beyköy Beldesinde Hidroelektrik Santrallerinin kurulmasının önünde en büyük tepkiyi veren vatandaşlara yönelik ikna turları başladı. Düzce, Beyköy, Uğurköyü, Fındıklı Mahallesi mevkii, Yellice deresi, Kabalaklı deresi, Derinoba, Okluçam, derelerinde kurulması tasarlanan hidroelektrik santralleri bilgilendirme toplantısında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Tarım il Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesinden oluşan komisyon üyeleri ve santrali yapacak olan firma yetkilileri katıldı. Bilgilendirme toplantısında ilk önce Valiliğin çıkarmış olduğu Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu açıklandı. Ardından santral firma yetkilisinin proje hakkında bilgilendirmesi yapıldı.
Raporların bilgilendirme konuşmalarının ardından köylülere söz verilerek onları görüşleri de alındı. Toplantıda konuşan vatandaşlar enerjiye karşı olmadıklarını ancak yüzyıllardır bölgede yaşayan insanların artık bu bölgede yaşayamayacaklarını ifade ettiler. Diğer köylüler ise HES projelerinin Türkiye’nin yüz karası olduğunu ve en az 200 Bin ağacın kesileceğini belirterek, bölgenin tabitatının bozulacağını gerekli olan tetkiklerin yapılmasını söylediler.
Toplantıda vatandaşların görüşlerinin not alındığını belirten yetkililer ilgili makamlara ileteceklerini ve bu görüşlerin çed raporu konusunda verilecek olan kararları etkileyeceğini söylediler.

Haber; H. KAYA