Yerel seçimler geçti, yeni Belediye Başkanları koltuklarına oturdu. Dikkat çeken bir husus ise eski Başkanların koltukları devretmesi sırasında Belediye ile ilgili bilgi vermemesi oldu. Bu konuda tek bilgiyi Konuralp Eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut verdi. Aykut, tam 15 yıl Konuralp Belediye Başkanlığı yaptığı beldede başkanlıktan ayrılırken Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'a elindeki belgeyi vererek Belediye'nin bütçesi ve borçları hakkında bilgi verdi. Aykut'un borçsuz bir şekilde koltuğunu devretmesi ise dikkat çeken diğer bir husus oldu.

Belediye'nin içinde bulunduğu durum hakkında her türlü bilgiyi veren Aykut, Konuralp Belediyesi'nin 1 milyon 39 bin TL alacağı, 1 milyon 34 bin TL'de borcu olduğunu söyledi. Belediyenin kasasında da 73 bin TL olduğunu belirten Aykut, verdiği bilgilerle temiz bir Belediye devrettiğini de ortaya koydu. Aykut'un açıklamaları Konuralp Belediyesi'nin alacaklarıyla birlikte 2 milyon 117 bin TL bütçeye sahip olduğunu da ortaya koydu.

Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'a her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu da dile getiren Aykut, Başkanlığa kimin geldiğinin değil Konuralp için yapılacak hizmetlerin ön planda olduğunu da belirterek Ercan'a birlik ve beraberlik sinyalleri de verdi.