Eğitim Sen Düzce İl Temsilcisi Erdal Seycan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda başına polisin attığı gaz fişeği ile yaralandığı iddia edilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer’le ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Seycan, “Bir Çocuğumuzu Daha Toprağa Vermek İstemiyoruz!”dedi.


Seycan, “Mehmet Ezer’in iradesini, kişiliğini hiçleştirerek; onu sadece küçücük bir beden olarak gören yetişkinlerin “çocuklaşması”na da öfke duyuyoruz! Çünkü katilleri çok iyi tanıyoruz! Çünkü Türkiye’nin dört yanında devletin, salt bir şiddet tekelinden ibaretleştiği ve her geçen gün yeni canlar aldığı bir dönemden geçiyoruz! Çünkü demokrasi, eşitlik ve özgürlük isteyenlere sokak dışında bir alan bırakmayan, en temel demokratik hakların kullanımını dahi şiddetle bastırmaya kalkanların iktidarda olduğu bir ülkede yaşıyoruz! Böylesi bir dönemde “çocukları öne sürenler” diye başlayan cümlelerin sahipleri iyi bilmelidir ki, bu dil; Polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesini meydanlarda yuhalatacak kadar insanlıktan çıkanların, “Çoluk çocuk demeden gereği yapılacak” diyenlerin katliamlarını görmezden gelenlerin, Siyasi rant ve iktidar dışında bir şey görmeyenlerin, Kısaca her konuştuklarında ağızlarından “kin ve nefret” sözcükleri dökülenlerin dilidir!” ifadelerini kullandı.

Seycan, “Eğitim Sen olarak, Mehmet’in en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz! Halkın üstüne saldırı emrini verenlerin, Mehmet’i gaz fişeğiyle vuran polisin ve tüm sorumluların hesap vermesini ve cezalandırılmasını istiyoruz! Daha fazla canımızın katledilmemesi için gaz kullanımının yasaklanmasını istiyoruz!”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır