EMITT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı dün (28 Ocak) başladı. İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi 8 nolu salonda Düzce'nin kültür ve turizm potansiyelleri tanıtılıyor. 31 Ocak'a kadar sürecek fuarda doğal ve kültürel zenginlikler ve yöresel lezzetlerin yanı sıra tarihi değerler de en iyi şekilde sergileniyor. 



Tüm belediyeler, öne çıkan özelliklerini ayrı ayrı katılımcılarla buluştururken stantlarda en dikkat çeken tanıtımı Düzce'nin bir mahallesi olan Konuralp yapıyor. Halk arasında Kırk Basamaklar olarak bilinen Konuralp'teki Antik Tiyatro'yu Düzce Belediyesi'nin isteği üzerine maketleştiren Heykeltraş Zekai Cezayirlioğlu, kusursuz çalışmasıyla takdir topladı. Gaz betondan yontma tekniği  ile tarihi milattan önce 3. yüzyıla kadar dayanan Konuralp Antik Kenti'ni adeta yeniden inşa eden Cezayirlioğlu, maketinde Roma Köprüsü, Su Kemerleri ve Antik Tiyatro'ya yer verdi.



Yaklaşık 10 günlük bir çalışmanın eseri olan tarihi yansıtan maketin dışını alçı ve polyester ile kaplayan Konuralpli Heykeltraş Zekai Cezayirlioğlu, ayrıca yaptığı lahit mezarı da ziyaretçilerle buluşturdu. Tüm şehirlerin dikkat çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştığı fuarda rekabet, tanıtımları görsel şova çevirirken, bu maket, Konuralp'in bir adım öne çıkmasını sağladı.


HABER;C.ÜSTÜNER