SİYASİLERDEN CEVAP YOK

Düzce Adliyesi'nin birinci bölge olması için çok çaba sarfeden ve hemen hemen her konuşmasında gündeme getiren Baro Başkanı Ali Dilber'e bu konuda ne kadar yol katedildiğini sorduk.

Dilber, kendisinin bu konuyu sürekli dillendirdiği halde siyasilerden hala bir cevap gelmemesi konusundaki üzüntüsünü dile getirdi.

Dilber, " Bu konuyu sürekli dillendiriyorum, fakat bu güne kadar siyasilerden herhangi bir cevap gelmedi. Ben Adalet Bakanlığı'na her gittiğimde bu konuyu dile getiriyorum. Düzce'nin birinci bölge olmayı hakettiğini düşünüyorum ve herkes bu düşüncede.“dedi. 



DÜZCE BİRİNCİ BÖLGE OLMAYI HAK EDİYOR



Dilber, bütün komşu illerin birinci bölge olduğunu fakat bir tek Düzce'nin birinci bölge olamadığını dile getirdi.

Düzce'nin iki tane Ağır Ceza Mahkemesi'ne sahip olduğunu, birinci bölge olarak gözüken Bolu'nun ise bir tane Ağır Ceza Mahkemesi'ne sahip olduğunu söyleyen Dilber, Düzce'nin daha çok hak ettiğini dile getirdi.


Dilber, " Bolu yıllardır birinci bölgede, Düzce ise ikinci bölgede. Neden diye sorulduğunda bunun cevabını kimse veremiyor. Bizim Bolu'dan eksiğimiz sadece Bolu 900 rakımlarda biz ise 250 rakımlardayız. Eğer ölçü rakımsa ona bir diyeceğimiz yok. Ama ölçü dosya adediyse, ölçü adliyeyse, iş ise, bölgeyse biz birinci bölgeyi çoktan hakettik. Somut bir örnek vermek gerekirse, Düzce'nin iki tane Ağır Ceza Mahkemesi var, Bolu‘da ise bir Ağır Ceza Mahkemesi var. Sadece bu bile bizim birinci bölge olmayı hakettiğimizi açıkca gösteriyor" dedi.


DEPREM OLMASAYDI BİRİNCİ BÖLGE OLMUŞTUK



Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce'nin hala birinci bölge olmayışını depreme bağlayarak "deprem olmasaydı belkide biz birinci bölge olmuştuk" dedi ve şu an için birinci bölge olmayı engelleyen hiçbirşeyin olmadığını ifade etti.


Dilber, " Deprem olmasaydı biz belkide birinci bölge olmuştuk. Depremde Adliyemiz yıkıldı, lojmanlarımız yoktu, imkanlarımız yoktu ama şu an Düzce Adliyesi bölgedeki örnek adliye, adliyede çalışan hakim ve savcılarımız örnek hakim ve savcılar. Gelin görün ki Batı Karadeniz'de ve Marmara'da tek birinci bölge olmayan Düzce kaldı" ifadelerini kullandı.


TURNUVA HAKKINDA BİLGİLER VERDİ



Birinci bölge olmanın avantajlarını aktaran Dilber, bu bölgelerde tecrübeli hakim ve savcıların görevlendirildiğini fakat ikinci bölgelerde görev yapan hakim ve savcıların kura ile göreve geldiklerini ifade etti.


Dilber son olarak Düzce'nin ev sahipliğini yapacağı 7.'si gerçekleşecek olan Karadeniz Baroları Arası Futbol Turnuvası ile ilgili bilgiler verdi.


Dilber, " Karadeniz Baroları Arası Futbol Turnuvası geleneksel hale gelmiştir, Düzce de 7.'si gerçekleşecek. Düzce'yi tanıtmak açısından da güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. 16 tane Karadeniz Barosu 4 grup şeklinde 1-2-3 Mayıs tarihlerinde grup maçlarını yapacaklar. .4 tane büyük şehirin futbolda öne çıkmış Barolarını misafir edeceğiz onlar da kendi aralarında birincilerini belirleyecekler.4 grubun birincileri Pazar günü Düzce Üniversitesi'nde saat 18:00'de yarı final oynayacak orada galip olan iki takım da Pazartesi günü saat 16:00'da düzce Şehir Stadı'nda final maçı yapacaklar.“dedi.