Yaklaşık 75 milyon dolara mal olan Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi ve bölgenin en büyük AVM’si olacak olan HİGHWAY alışveriş, dinlenme ve konaklama merkezinin bir bölümü düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Dağı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan katılırken Düzce’den de Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve Eski Düzce Milletvekili Celal Erbay katıldı. Yeni milletvekilerinden Osman Çakır açılışa katılamadığı için özür telgrafı yollarken diğer protokol üyelerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından açılış konuşmaları yapıldı. Açılışta konuşan Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, açılan tesisin “örnek bir çalışma” olduğunun altını çizerek “ bu tesisi Bolu'muzun ve Düzcemiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.



Ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise büyük bir tesisisin Bolu'ya kazandırılması için büyük bir gayret sarf edildiğini söyledi. Yılmaz, ''Bolu'da Avrupa'nın otoyol üzerindeki en büyük tesisinin yapım aşaması bitmek üzere. Yapılan bu tesis Bolu ve Düzce'ye büyük bir kazanç sağlayacaktır. Hem ekonomik yönden hem de istihdam yönünden büyük bir getirisi olacaktır. Böyle bir tesisin Bolu'ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

Son olarak konuşan Bolu Dağı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan , tesisin, 630 dönüm alana kurulu yaklaşık 4 bin 75 metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Tesiste 250 yataklı otelin mevcut olduğunu, bin 500 kişilik çok amaçlı salonlar, buz pisti, açılır kapanır tavanların yer aldığını ifade eden Dalyan, '' Tesisimizde noksanlarımızı bir an önce tamamlayıp, en kısa sürede hizmete gireceğiz. Bugün itibariyle bin kişi gibi bir istihdam oluşturduk. Yoğun kış şartlarına rağmen kısa bir zamanda bitmesinde ciddi gayret gösteren ekiplerimize teşekkür ediyorum. Projemizin ülkemize, bölgemize Bolu'ya, ortaklarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 


 
Açılış programı verilen ikramlar ve müzik dinletisi ile devam etti.

Haber; S. KAŞKIR