Düzce Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı 1. Bileşiminde Et Kombinasının 15 yıllığına; taksi durakları ve hal iş yerlerinin 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi.  Et Kombinasının kiralanma gerekçesi olarak modernleştirmek ve mevzuata uygun hale getirmek olduğu belirtti.
Taksi duraklarının kiralanması ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Keleş, taksi duraklarına standart getirmek amacıyla bedel alacaklarını ifade etti. “Taksici esnafına ruhsat verdiğimizde t plakasından veriyoruz. Belli standartlara belirliyoruz. Ayrıca tüm taksi ve dolmuşları yazıhanelere bölüyoruz. Yazıhanenin de bir bedeli olacak. “dedi.
Başkan Keleş, et kombinasının durumu hakkında da acı bir itirafta bulundu. “Bizim mezbahamız uzun yıllardan beri zarar eden hiçbir şekilde hijyen şartları kesim gerçekleştirilmeyen bir mezbahadır. Buraya ciddi bir yatırım yapacağız.  Ya tümüyle satacağız. Satmak istediğimiz zamanlarda maalesef müşteri çıkmadı. Kesimler hijyen koşullarının çok sağlanamadığı ortamlarda yapılıyor. Oradaki bölümler komik rakamlara kiralandı. Oranın mezbaha olma şartlarını kaybetme durumu söz konusuydu. Bununla ilgili bakanlıkla çalışma gerçekleştirerek bakanlığı mezbaha olarak devam etmesi konusunda ikna ettik.”
Keleş, Et Kombinasında sadece kesim işini özele devredeceklerini böylece kombinada kesilen hayvan başına Düzce Belediyesine ücret ödeneceğini belirtti. Keleş, “Miktarı da ihale ile encümen karar verecek. Sonuç olarak biz zarar ettiğimiz bir işletme için hiçbir yere dokunmadan ücret alacağız.” İfadelerini kullandı. 


Haber:Y.SEVER