Düzce’de vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir Kurban Bayramı geçirmesi için asayiş ve trafik olmak üzere gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alındı. 9 günlük bayram tatilinde vatandaşların yoğun olarak bulundukları eğlence, alışveriş merkezleri, umuma açık yerlerde, araç ve yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda meydana gelebilecek her türlü olaya karşı teyakkuzda olunacak. Öncü Ana Haber’e konuk olan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Demir ile Asayiş Şube Müdürü Mustafa Aşık bayram tedbirlerini anlattı.


EKİP SAYIMIZ ARTTIRILDI

 
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Demir, bayram boyunca alacakları ek tedbirlerle trafik akışının sağlamaya çalışacaklarını belirtti.


“Tedbirler cuma günü itibariyle başlayacak.” diyen Demir, “Uzun yola çıkacak vatandaşların denetim ve kontrolü ağırlıklı olacak. TEM ve D-100 güzergâhında ekip sayımız arttırıldı. Merkezden helikopterden havadan denetim ve sivil denetimler yapılacak. Şehir içinde arife günü ağırlıklı aldığımız tedbirlerde İstanbul Caddesi üzerinde yoğunlaşacak trafik için ek tedbirler var. İki köprümüz faal olmaması şehir içindeki trafiği yoğunlaştırıyor. Trafiğin ve yaya yoğunluğunu rahatlamak için cami sokak ve necip güneydeki duruma göre kapatıp, İstanbul Caddesi'ndeki trafiği daha akış halinde tutacağız.” diye konuştu.


KAZALARININ YÜZDE 35’İ HIZ KAYNAKLI

 
Demir, uzun yola çıkacak sürücülerden öncelikli isteklerinin yorgun ve dinlenmeden yola çıkmamaları, trafik kurallarına, işaret ve işaretçilerine uymaları ve hız yapmamaları olduğunu dile getirdi.
Demir, “Bizim sürücülerimizden özellikle istediklerimiz. Trafik kazalarının yüzde 35’i hızdan kaynaklanıyor. Bundan dolayı radar denetimlerimiz yoğunlukta. Ramazan bayramında geçtiğimiz bayramlara nazaran ölümü kaza oranı düştü. Hedefimiz bu bayramda bu sayıyı daha da aşağı çekmek. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bayramda ek tedbir, ek ekiplerle sahada olacağız.” dedi. Demir ayrıca bayram arifesinde başlayacak olan trafik yoğunluğu için merkeze gelecek vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve araçlarını otoparklara bırakmaları istedi.


ŞİKAYET HIZLI GİDEMEMEKTEN!


Demir, Düzce’de şikayet konusu olan sıkı radar denetimleri için ise şunları söyledi:
“Radar uygulamalarına bizlere gönderilen genelge ile yapmak durumunda bulunuyoruz. Meydana gelen ölümlü ve yaralamaları kazaların birçoğu aşırı hızdan kaynaklı. Şuan Düzce’de çok radar uygulaması yapılıyor gibi bir algı var ama bizim şuanda hızdan kaynaklı kazamız yok. Bizim trafik personeli olarak amacımız ölüm ve yaralamayı azaltmak. Şehir içinde özellikle okul çevreleri uluslararası karayollarında radar uygulamalarına devam edeceğiz. Yazılan cezaları da tescilli araç sayısına vurduğumuzda yüzde 1 veya 2’lik kısma uyguluyoruz. Vatandaş artık hızlı gidemiyor ondan şikâyetçi olduğunu düşünüyorum.”
Asayiş Şube Müdürü Mustafa Aşık, güven timleri ve motorize ekiplerle şehir merkezinde sürekli devriye halinde olacaklarını dikkat çekerek vatandaşları özellikle bayram yoğunluktan faydalanmak isteyen tırnakçı ve yan kesicilere karşı uyardı.


Aşık, “Asayiş yönünden vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi adına emniyet müdürlüğündeki ek önlemler planlandı. Planlar çerçevesinde yoğun olarak bulunacağı noktalarda alışveriş merkezleri ve çarşıda sürekli olarak devriye ekipler hazır olacak. Güven timlerimiz sivil kıyafetlerle halkın içine karışmak suretiyle tırnakçılık yan kesicilik çanta cüzdan hırsızlığını önlemek için çalışma yapacaklar. Motorize ekiplerimiz İstanbul, bulvar, Anıtpark ve çevresinde devriye şeklinde gezecekler. Hayvan pazarını da ekiplerimiz tarafından sürekli denetim halinde tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

SAHTE PARAYA DİKKAT!


Aşık ayrıca Kurban Bayramı öncesinde para trafiğinin yoğun olarak yaşandığı hayvan pazarında vatandaşları sahte para ve dolandırıcılık gibi konularda dikkatli olmalarını istedi.
Aşık, “Orada Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğümüzün arife gününe kadar devam edecek olan bir stant açtık. Burada sahte para olaylarına karşı daha önceden hazırladıkları broşürler dağıtılıyor. Bayram sabahı da görevli ekiplerimiz camilerde tedbirler alacak. Bayramı karşılamak amacıyla eski bir gelenek olan silah atma olayının bu bayramda olmasın diye gerekli önlemleri aldık.” dedi.

 

YER BİLDİRİMİ YAPMAYIN!


Aşık, tatilini il dışında geçireceklere de önemli bir uyarıda bulundu.
Aşık, “Uzun tatili fırsat bilerek il dışına çıkacak vatandaşlar ikametlerinden ayrılmadan camlarını kapılarını kontrol etmelerini istiyoruz. Sosyal paylaşım sitelerinde yer bildiriminde bulunarak hırsızlara davetiye çıkarmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR