AK Parti yollardaki hız sınırlarını yükseltmek için harekete geçti. AK Parti'li Abdullah Çalışkan'ın imzasını taşıyan ve parti grubunun da onayladığı yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin önümüzdeki günlerde ele alınıp yasalaştırılması bekleniyor. Teklif yasalaştığında şu değişiklikler gerçekleşecek:

Otoyollarda saatte 120 kilometre olan hız sınırı 135'e, bölünmüş yollarda 90 olan sınır 120 kilometreye çıkartılacak. İki yönlü karayollarında ise 90 kilometrelik sınır korunacak.

Şehir içindeki 50 kilometre olan hız sınırı ise bulvarlar ve yolların özelliklerine göre arttırılacak. Belediyeler yollardaki hız sınırlarını belirleyecek. Kırmızı ışık başta olmak üzere şehir içindeki trafik ihlallerine karşı kamera ve elektronik sistemler kurulacak.

Nüfusu 3 milyonun üstünde olan belediyeler batıda olduğu gibi trafik radyoları kurabilecek. Bu radyolardan hangi yolların kapalı, hangisinin açık, hangi caddelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor gibi bilgiler verilecek.

Yolların en sağında ve normal şeritleri dışında yer alan, kaza, duraklama gibi amaçlar için yapılan arıza şeritlerini kurallara uygun kullanmayanlara 50 YTL ceza kesilecek.

Teklif kapsamında jandarma ve trafik polislerinin trafik cezası kesme yetkilerinin bir bölümünü belediyeler de kullanacak. Belediyeler trafiği engelleyen, gerekli uyarıları taşımayan, kırmızı ışıkta geçen, yanlış yere park eden araçlara ceza kesecek, araçları otoparka çekebilecek.

Özellikle Düzce'de hala mobese kameraları yokken yeni yasayla birlikte şehir içine kamera sisteminin koyulup koyulmayacağı bilinmiyor. Yasada yer alan hız limitinin bulvarlar ve yollardaki özelliklere göre değişmesi konusu da bulvar konusunda büyük sıkıntı çeken İlimizde nasıl düzenleme yapılacağı yasa kabul edildikten sonra netlik kazanacak.