Afet oluşmadan tedbir alınmalı
Türkiye'yi tehlikeli binalardan kurtarmak için hükümet tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi bir çok ilde tüm hızıyla devam ederken Düzce'de süreç komşu illere kıyasla yavaş ilerliyor.
Düzce'de henüz bir yıkım gerçekleşirken, Vali Adnan Yılmaz, çalışmaların hızlı ilerlemesi için vatandaşlara önemli mesajlar verdi. İlk olarak kanun hakkında bilgiler veren Vali Yılmaz, "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile yaşanabilirlikten uzak, köhnemiş, can ve mal emniyeti bakımından riskli ve görüntü itibarı ile de çirkin olan yapılaşmalar ortadan kaldırılabilecek, estetik yapılar elde edilecektir. Çevremiz, şehrimiz güzelleşecek daha düzenli olacaktır. Afetler sonrası yara sarmak değil, afetler oluşmadan önce gerekli önleyici tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir" dedi.
Bir an önce kurtulmalıyız
"Can kayıpları, imar planına aykırı kaçak ve ruhsatsız yapılardan kaynaklanmaktadır." diyen Yılmaz, "Riskli yapılardan biran önce kurtulmamız gerekiyor. Bir an önce bu riskli yapıları tespit etmemiz ve zaman geçirmeksizin bu yapılardan kurtulmamız gerekir. Kentsel dönüşüm, sadece riskli yapıların revizyonu değil, standartları yüksek kentler oluşturmayı da hedeflemektedir" şeklinde konuştu.
Süratle başvurmalı
Yılmaz, "1999 depremi sonrası orta hasarlı olarak kayıtlara geçmiş olan ve ayrıca risk teşkil edebilecek diğer yapı sahibi vatandaşlarımızın üniversitemize ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne süratle başvurmaları gerekmektedir. Bu fırsattır bu fırsatın kaçırılmaması gerekir.Vatandaşlarımız orta hasarlı olarak kayıtlara geçmiş olan ve ayrıca risk teşkil edebilecek binalarıyla ilgili gereğini yapmadıkları taktirde; idare olarak biz gereğini yapmak durumunda kalacağız."

Haber: H. İŞCAN