Düzce Milletvekili Fevai Arslan Düzce Kamuyounda uzun süredir gündemi meşgul eden Hızlı tren projesi ile ilgili net konuştu. Bu konuda bilgili yada bilgisiz bir çok kişinin açıklama yaptığını söyleyen Arslan, hükümetin gündeminde olmadığını ifade ederek Düzce'ye hızlı trenin 2-3 yıldan önce gelme ihtimalinin bulunmadığını belirtti.

Geçme ihtimali yok

Arslan, "Bu işle alakası olan da olmayan da konuşuyor. Şuanda hızlı tren projesi Düzce'nin gündeminde değil. Hükümetimizin de devlet demiryolları genel müdürlüğünün de, ulaştırma bakanlığımızında gündeminde değil. Hızlı tren Düzce'den bu yıl ve önümüzdeki 2-3 sene itibariyle geçme ihtimali yok. Bunu herkes bilsin."dedi.

Yüksek düzeyde bir katılım olacak

Türkiye’nin en büyük savunma sanayi kuruluşlarının temsilcilerin katılacağı Akçakoca'daki toplantı hakkında bilgi veren Arslan, toplantıda Düzce'nin savunma sanayine katkılarını görüşeceklerini dile getirdi.

Arslan, "Düzce küçük silah sanayiinde Türkiye'de sıralamada olan bir il. Hem av tüfekçiliği hemde gravür işlemeciliğinde Türkiye'de söz sahibi bir ildir. Düzce'de silah ve torna altyapısının olması nedeniyle biz savunma sanayi imalatında Düzce'de nasıl bir yan imalat sanayi kurabiliriz. Kurabiliryosak ana sanayide kuralım hedefiyle yola çıktık. Ben milli savunma komisyonu üyesiyim. Savunma sanayi müsteşarlığında da Düzceli bürokratımızın gayretiyle yapılan bir toplantı oldu. Savunma sanayi müsteşarlığımızda bizi kırmadı Düzce'ye yüksek düzeyde bir katılım olacak. Konuyla alakalı altyapısı olan işadamlarımızı da davet ettik. Bu toplantıda Düzce'de savunma sanayi nasıl katkıda bulunuruz, hangi silahı yada parçayı yapabilirizn görüşleri ortaya konuacak. Hayırlı bir sonuç çıkar."diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR