Adapazarı-Ankara arasında yapılması planlanan hızlı tren projesinde, trenin geçmesi planlanan güzergâhlar arasına Düzce yeniden alındı. Ankara, Nallıhan, Beypazarı, Mudurnu, Taşkesti ve Düzce güzergahının olduğu ilk projeyi değiştiren bakanlık, bu projeyi yeniden değerlendirmeye alınca hızlı trenin Düzce’den geçmesi de yeniden gündeme geldi.

 

Heyecan yaratan bu gelişme ile birlikte, treniz geçmesi planlanan Gölyaka Saçmalıpınar köyünün merkezinde sondaj çalışmaları başladı. 2 gündür süren sondaj ve ön etüt çalışmalarının ardından hazırlanan fizibilite raporları bakanlığa gönderilecek ve bakanlığın onay vermesinin ardından hızlı trenin geçeceği güzergaha tünel ya da demiryolu yapılacak.

Saçmalıpınar köyünde 2 gündür bakanlık ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaların 1 hafta 10 gün süreceği, 72 metre yerin altında devam eden çalışmaların ardından bakanlığa gidecek raporların sonuçlarının bekleneceği öğrenildi.

Bakanlık onay verirse tren yolu güzergâhı, Ankara-Ayaş-Beypazarı-Çayırhan-Nallıhan-Mudurnu-Göynük-Saçmalıpınar- Taraklı-Geyve üzerinden Adapazarı ile birleşecek. 

Haber: H. İŞCAN