Nüfusu 25 bin olan ancak yaz aylarında turist ve mevsimlik işçi gelişleriyle bu rakamın üç katına ulaştığı Akçakoca'da artan nüfusla yoğun bir sağlık hizmet yürüten devlet hastanesinde, medikal ekipmanların genişletilmesi adına çalışmalar başladı.

Bazı servislerinde zaman zaman doktor sıkıntısı yaşanmasına karşın temel sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunulduğu Akçakoca Devlet Hastanesi'nde hizmet ağının genişletilmesi bağlamında önemli yeniliklerin 2018 yılı başından itibaren hizmete sokulması için yoğun bir çalışmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; eylül ayı içerisinde bir Fizik Tedavi Merkezi ve Kardiyoloji Polikliniği bünyesinde Efor Testi yapılmasını sağlayacak ekipman için ihale açılacak. Bu iki ünitenin yıl başından önce hizmet vermeye başlatılması planlanıyor.

Dahiliye, Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz, Dört Diş Polikliniği, Radyoloji, Düzce’den geçici görevlendirmeyle gelen Göz, Üroloji polikliniklerinde görevli doktorları, hemşireleri yardımcı sağlık görevlileri ve hizmet sektörü çalışanları ile toplam 150 personeli ile günde yaklaşık 600 kişiye en kaliteli hizmeti vermek için gayret gösteren Akçakoca Devlet Hastanesi'nde yakın bir tarihte Kardiyoloji Polikliniği'nde Holter Testi'nin de yapılabileceği, göz polikliğine FAKO cihazı alınacağı bilgisi edinildi.

C. ÜSTÜNER