Düzce İl Genel Meclisi Şubat ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanağın okunmasıyla başlandı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda alınan kararlar okundu.
Şubat ayının ilk toplantısının gündem maddelerinden biri, 1.2. ve 3. Sınıf gayri sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden alınan hizmet bedellerine yapılan zam görüşüldü.
Sıhhi müesseseler için ruhsat devir, yenileme, kayıp gibi işlemler alınacak hizmet bedellerinin de 2013 yılı Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerlendirme oranına göre yüzde 7,8 oranında artış uygulanması uygun görüldü. Karar İl Genel Meclis oyuna sulundu ve oy birliğince kabul edildi.
Diğer bir gündem maddesi ise, Eski Belediye Sokakta Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan 3 katlı iş hanının 1. Katında ki 7 nolu işyerinin Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi Düzce Gazeteciler Cemiyeti adına 3 yıllığına tahsis edilmesi talebiydi. Talep Meclisi üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi ve komisyona havale edildi.

Haber: H. İŞCAN