Düzce Belediyesi denetimli özel halk otobüs şoförleri eğitim semineri, Belediye meclis salonunda düzenlendi. Toplu taşıma hizmetlerinde standartları en üst seviyede tutmak için şoförlere yönelik düzenlenen seminere Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan yardımcısı İsmail Tanyel, Düzce Üniversitesi'nde görevli Yard. Doç. Dr. Celalettin İçmeli ve otobüs şoförleri katıldı. Kaliteyi yükseltip vatandaş memnuniyetini artırmak ve çağdaş kaliteli taşıma hizmetini sunmak için bu seminer düzenlenmiştir diyen Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Belediye olarak toplu ulaşımın yaygın ve tercih edilir olması için çalışıyoruz. 14 Ocak tarihi itibari ile para alışverişini ortadan kaldırarak elektronik kart uygulamasına geçtik. Sürekli denetlenen otobüslerde engelliler için özelliklerde bulunuyor. Şoförlerimizin yolcu güvenliğini düşünen kibar işin ehli olan kişiler olmasını istiyoruz. Toplu taşıma hizmetlerinde en önemli faktörün şoför olduğunu biliyoruz. Bu eğitimden sonra daha çok önem vererek çalışacaklarına inanıyorum dedi.
Toplu taşıma Belediyelerin halka yansıyan en önemli yüzüdür diyen Belediye Başkanı İsmail Bayram, taşımacılığın günde yaklaşık 40 Bin kişiye direk hizmet veren bir unsur olduğunu belirtti. Bayram ayrıca "Bizde Belediye olarak toplu taşımada en üst seviyede kaliteyi yakalamak zorundayız. Göreve başlar başlamaz bir farklılık ortaya koymak istedik. Bu farklılıkta şuanda taşımanın büyük bir kısmında yenilenen araçlar. Taşımanın 1 Nisan'da tamamen kart sistemine geçiyor olması. Türkiye'de bu sistemin yeni yeni başlıyor olması ve Düzce'nin de bu sistemin içinde önderlik yapan bir il olması bizim isteğimizdi. Sizlerinde desteği ile bu işe girdik. Artık yeni bir sisteme girdik kalitenin arttırılması için çalışmalarımız başladı. Otobüs sahipleri ve en önemlisi otobüslerde vatandaşlara direk hizmet sunan şoför arkadaşlarımız. Bugüne kadar görevinizi en iyi şekilde yerine getirdiniz. Hepinize teşekkür ederiz. Daha iyi daha kaliteli hizmet verebilmek için sizlere burada büyük rol düşüyor. Zaman içinde gözden kaçacan halkın şikayetlerine sebep olacak konularda olabilir. Bunları en az seviyeye indirmek için bu eğitim seminerini can kulağıyla dinlemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Yard. Doç. Dr. Celalettin İçmeli asıl amacın kaliteli hizmet vermek ve müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkartmak olduğunu söyleyerek şoförlere mesai bitimine kadar eğitim konuşması yaptı.