Düzce’de yaşayanlar, yıllardır beklediği “Şehirlerarası Otobüs Terminali”ne kavuşuyor. Darıcı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bilet satış gişeleri, büfe, dükkan ve diğer işletme ihaleleri gerçekleştirilen terminal, Düzce Belediyesi tarafından daha önce ilan edildiği şekilde 27 Ekim Perşembe günü hizmete girecek.
Geçici olarak yapılan fakat yeni terminalin uzun yıllar Düzce'ye kazandırılamaması sonucu kalıcı hale gelen Çoban Garajı ise bugün son olarak hizmet veriyor. Çoban Garajı'nda faaliyet gösteren işletme yetkililerinden alınan bilgiye göre, Düzce Belediyesi tarafından vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm işletmelerin tedbirli olması ve önlem almaları uyarısı yapıldı.
Çevre il ve ilçeler, şehirlerarası yolcu ulaşımının yapılacağı terminal, Düzce’nin kronik hale gelen sorunları arasında yer alıyordu.
YAKLAŞIK 9.5 MİLYON TL'YE MAL OLDU
Öte yandan yolcu sirkülasyonunun düzenli ve kolay sağlanması amacıyla tasarlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı 9 Milyon 350 bin liraya mal oldu.
7 bin 118 metrekare olan terminal, 21 araçlık şehirlerarası otobüs peronu ve otobüslere ait 13 adet park alanı, 52 araçlık minibüs peronu ve bu minibüslere ait 33 araçlık park alanı ile ulaşım hizmeti verecek. Yapı içerisinde konumlandırılan 17 adet bilet gişesi, 17 ayrı firmaya ev sahipliği yapacak.