Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 10 asıl, 6 yedek üyesini belirlemek için hâkim ve savcılar bugün sandık başındaydı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri ülke genelinde saat 08.00 itibari ile başladı. 61 adayın yarıştığı seçimlerde 13 bin 994 hakim ve savcı oy kullandı. Düzce genelindeki oy kullanma işlemleri Düzce Adliyesi’nde gerçekleşti. Saat 08.00'de başlayan seçimlerde toplam 64 hâkim ve savcı oy kullandı. Oy kullanma işlemleri sırasında kısa süreliğine basının görüntü almasına da müsaade edildi.

 

Güvenlik önlemlerinin alındığı seçimler sorunsuz bir şekilde sona ererken, Düzce’deki oylama sonuçları İl Seçim Kurulu tarafından Ankara’daki Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na gönderildi.61 aday arasından 10 asil 6 yedek üye seçilecek. 10 asil üyenin 7'si adli yargıdan seçilirken 3'ü de idari yargıdan seçilecek. Adli yargı mensupları 11, idari yargı mensupları ise 3'er oy kullanacak.

 

HSYK seçimleri için Yargıçlar ve Savcılar Birliği ve Yargıda Birlik Platformu'nun desteklediği adaylar ile birlikte bağımsız adaylar da yarışıyor.

 

 

zce eski başsavcısı da aday

 

Adalet Bakanlığı himayesinde kurulduğu belirtilen ve hükümete yakınlığı ile bilinen platformun açıkladığı HSYK üyeleri adayları arasında Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz’da bulunuyor. Yandırmaz Haziran 2003’de Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı. Düzce’de 3 yıl görev yapan Metin Yandırmaz 2006 yılında Kırıkkala Başsavcılığına, 2011 yılında Bursa Başsavcılığına atanırken, son olarak 12 Haziran 2014 tarihinde Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı.

 

Haber; S.Kaşkır