Düzce Cumhuriyet Başsavcığı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Komisyon Başkanlığı ve Düzce Barosunun ev sahipliğinde “Adli Tıp Semineri” Yapıldı. Protokol üyelerinin de katılım gösterdiği seminerde hakim, savcı, adli tıp uzmanları ve alanda görev yapan doktorlara adli tıp alanında yeni bilimsel yaklaşımlar anlatıldı.



Bizde potansiyel var

Önemli bir seminere ev sahibi yaptıklarına dikkat çeken Vali Adnan Yılmaz, Düzce'de adli tıp alanının alt yapısının geliştirilmesinde her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.

“Bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Biz adaletin kolaylaştırılmasında hızlı işlemesinde bizde potansiyel var. Yargının işlerini kolaylaştıracağız. Alt yapımızı seminerler ve eğitimlerle katkı sağlayacaksınız. İnşallah adaletin temininde delilden sanığa ulaşmada Düzcemiz çok iyi seviyeye ulaşacak. 21. yüzyıl işbirliği yüzyılı. Düzce olarak bunun en güzelini verme gayreti içerisindeyiz.”diyen Yılmaz programın düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, konuşmasında adli tıp kurumu ve adli tıp uzmanlarının hakikatı bulmak ve adalete kavuşmakta önemli dayanak noktası olduğunu vurgulayarak Adli tıp alanında bilimsel gelişimi ileriye götürmek ve bilgi alışverişini teşvik etmek amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirtti.

“Bizler yargıya doğru bilgiyi aktarma sorumluluğunu taşıyoruz” diyen Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce ise Adli Tıp Kurumu olarak 2005'ten beri delilden sanığa gitme gibi bir çalışmaları olduklarını belirterek Teknik donanımı ve kabiliyetleri açısından Uluslararası alandaki birkaç kurumdan biri olduklarına dikkat çekti.

İnce Düzce'de bulunma sebepleri ile ilgili de şöyle konuştu:



“Düzce'de bulunmamamızın asıl sebebi adli bilimler alanında Düzce'de ne yapabiliriz konuşmak için buradayız. Bu alanda ne yapılabilirse paylaşmaya hazırız. Hem bilgi birikimini anlatma hem de etkin bir adli birimler oluşturulması anlamında her türlü imkanı vereceğiz.”

Seminere konuşmacı olarak katılanlara plaket takdiminin ardından program basına kapalı devam etti.

Haber: S. KAŞKIR